EGYHÁZMEGYEI GYERMEKNAP

 

Egyházmegyei Gyermeknap

2023.05.13.

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye programjai között már hagyományként van jelen a Nagykálló-Harangod csöndet hirdető, tavas, erdős, ligetes dombjai között rendezett gyermeknap. Immár XVII. alkalommal rendezték meg a gyermekek számára a legnépszerűbb találkozót, amelyre az idén 900-an fogadtuk el a meghívást. Mi pedig immár 17. alkalommal indultunk el 100 lelkes diákkal és 15 segítővel ezen a kissé borongós reggelen, hogy belevessük magunkat a gyermeknap fantasztikus forgatagába.

A napot a jól megszokott módon töltöttük el: Délelőtt akadályversenyen mérettetett meg lelkes kis csapatunk, melyen most is ott voltak segítőként középiskolás fiataljaink, a délután folyamán pedig mindenki megtalálta a magához legközelebb álló tevékenységet: a lovaglás, pónifogat, kézműves ház, óriás társas, viking sakk, arcfestés, csuhéfonás, labdajátékok, népi játékok közül lehetett választani.

A napot egy különleges hálaadó szentmisével zártuk, amelyet Palánki Ferenc megyéspüspök celebrált. Püspök atya elragadó, mosolygós személyisége magával ragadta a gyermekeket. Különleges volt, mert a prédikáció közben útjára bocsátott Püspök atya egy kis papírrepülőt, melyre egy csodás üzenet volt ráírva a világ számára. A mi kis csapatunk üzenetei is az oltárra kerültek.

És különleges volt azért is, mert a misén diákok olvastak, köztük egyházközségünk egyik tanulója is: Kovács Gréta. A szentmise végen Püspök atya minden gyermekkel kezet fogott, nagy örömöt okozva a résztvevő gyermekeknek.

„Na én most biztosan nem mosok kezet napokon át”- mondták a gyerekek.

A borús idő ellenére egy igazán csodálatos napot töltöttünk el, sok-sok felejthetetlen és örömteli pillanattal gazdagodva.

Hálásan köszönöm Linzenbold József esperes, plébános atya és Kaszásné Tóth Judit intézményvezető asszony támogatását, hitoktató társaimnak, káplán atyának és fiatal segítőink áldozatos munkáját!

Isten áldása kísérje a szervezők életét és munkáját is, hogy még sok ilyen vidám, önfeledt napot tölthessünk el együtt!

Votykuné Aradi Angéla

hittanár