Dobai Barna Ottó
Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Dobai Barna Ottó a nevem, egy szilágysági kis városkában láttam meg a napvilágot, Szilágysomlyón, 46 évvel ezelőtt. E városka közelében található Kárásztelek, itt töltöttem nagyon boldog gyermek éveimet, itt voltam óvodás, itt tanultam meg imádkozni. Szüleim könyvelőkként dolgoztak.

Serdülő koromban 16-17 évesen fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy pap akarok lenni. E gondolat megszületésében nagy szerepe volt az akkori plébánosomnak, aki nagy hatással volt rám. Igy tehát érettségi után, fölvételiztem a Gyulafehérvári Hittudományi Főiskolába, ahova fölvételt nyertem. Ezt követően sorkatonai szolgálatot teljesitettem és ez idő alatt veszítettem el édesanyámat, mindössze 49 évesen. Gyulafehérváron 2 évet töltöttem el, miután a bécsi Pázmáneumba kerültem, továbbtanulás végett. A Bécsben eltöltött 3 esztendő után, nem éreztem még magamat készen a diakónus szentelésre, ezért úgy határoztam, hogy megállok a tanulmányaimmal gondolkodom a hogyan továbbról és kipróbálom önmagam képességeit a Világ "színpadán".

Ekkor különböző munkákat végeztem, majd 2001-ben kivándoroltam Olaszországba a jobb élet reményében. Ott éltem 16 évet. Ott sikerült megértenem véglegesen, hogy a Jó Isten meghívott az Ő követésére, amikor 16 esztendős voltam és mindezt Ő nem felejtette el. Jólétnek örvendtem...de nem voltam a "helyemen". Ekkor döntöttem úgy véglegesen, hogy visszatérek az irgalmas Atya házába és életem hátralevő részét arra fogom áldozni, hogy az Ő szeretetét, irgalmát, atyai jóságát hirdessem embertársaimnak.

Igy tértem hát vissza 2 évvel ezelőtt és sikerült befejezni a teológiai tanulmányaimat a budapesti Pázmány Péter Egyetem Hittudományi Karán, ahol teológiából mesterképzői diplomát szereztem. Idén június 17-én szenteltek diakónussá Debrecenben, kinevezésem pedig a kisvárdai egyházközséghez szól. Igy vagyok hát szeptember 1-től, felajánlva magam a helybeli közösség szolgálatába. Kérlek benneteket, fogadjatok be közösségetekbe és nem utolsó sorban számitok támogató imátokra.

Sok szeretettel köszöntök és foglalok imáimba minden kedves hívet.

Dobai Barna Ottó diakónus

Ugrás az oldal tetejére