Máriapoli 2013
FOKOLARE


Húsvét a Hajléktalanok Átmeneti Szállásán

2014. április 21.

kepHúsvét első napján, a Fokoláre Lelkiségi Társaság tagjai ünnepi alkalomra érkeztek a Hajléktalanok Átmeneti Szállására. Krisztus Urunk feltámadására emlékeztünk.

Mindenki készült, a munkatársak ajándékokat készítettek, a lakók ünneplőbe öltöztek, a fokoláre tagok pedig szentelt húsvéti ételeket, süteményt, üdítőt hoztak magukkal. Galambos Géza - a csoport vezetője - felolvasta János evangéliumából Jézus halálának és feltámadásának történetét.

A Fokoláre tagjai már 9 éve rendszeresen látogatják húsvétkor és karácsonykor a szállót. Az eltelt idő alatt az itt élők megismerték, és bátran mondhatom, megszerették őket. A kialakult kapcsolatra az alábbi idézet jellemző. "Nem tudnánk szeretni, ha Isten előbb nem szeretett volna bennünket. Éppen ezért, ha azt akarjuk, hogy az emberek jobbá legyenek, nem elég, ha szeretjük és segítjük őket, hozzá kell segíteni őket ahhoz is, hogy kapcsolatba kerüljenek Isten szeretetének kimeríthetetlen forrásával." A fokoláre tagjai ezzel a szeretettel ismertetik meg az itt élőket. Köszönet érte.

Dicső Lászlóné
Szakmai egységvezető

Ugrás az oldal tetejére