A Szent László-hegyi Mária kápolna szentelése
FOKOLARE


December a szeretet jegyében

2011. ddecember 28.

December hónapban a segítő szervezetek munkája megsokasodik. Így van ez nálunk is, a máltai szeretetszolgálat kisvárdai csoportja esetében is.

A hónap elején összejövetelt szerveztünk a városban működő segítő szervezek részére, egyeztettük a feladatokat, megbeszéltük a Karácsonyi Kavalkádon való szereplésünk menetét.

Mikuláskor önkéntes fiataljaink 3 napon keresztül tartós élelmiszert gyűjtöttek a város több pontján. A Szent László Gimnázium fiataljai, dacolva a hideg időjárással közel 500 kg tartós élelmiszert gyűjtöttek össze, a város szegényei számára.

Vidékre is eljutottunk, Mezőladányban és Újkenézben 72 családot tudtunk ruhával, cipővel, és játékkal segíteni. 64 zsák ruhát, 4 zsák cipőt, és 4 zsák játékot osztottunk szét.

A karácsonyi kavalkádon 100 pohár teát, pogácsát, szaloncukrot és a kicsiknek játékot osztottunk, népszerűsítve ezzel szervezetünket.

Segítettük az Önkormányzat ételosztását is, 6 önkéntesünk vett részt az ezer adag élelem elosztásában. Lelkesen készülünk a krízisiroda megnyitására, megkezdtük a takarítást, berendezést, január elejétől szeretnénk heti rendszerességgel nyitva tartani.

Szeretnénk minden adományozónknak, segítőnknek áldott ünnepeket kívánni. Reméljük a következő évben még többen fogják velünk megtapasztalni a szeretet jegyében történő segítés örömét. Külön köszönetemet szeretném kifejezni Linzenbold József esperes úrnak, - lelki vezetőnknek -, aki ebben az évben is támogatta csoportunk munkáját. Áldja meg az Isten munkáját sok-sok éven át.

Dicső Lászlóné
MMSZ helyi vezető

[ képek... ]

Ugrás az oldal tetejére