Bérmálkozás
Bérmálkozás

2017. június 5.

Várakozás, Készület, Öröm, Lélek, Összetartozás, Szeretet…! Kulcsszavak egy olyan érzés megfogalmazásánál, melyeket magamban éreztem, miközben vártam testvérem bérmálásának szép és szent napját. Mindig is erős volt a szeretetkötelék az öcsém és közöttem, de Pünkösdhétfőn ez a kapcsolat új dimenziót kapott. A szentmisében, lelki felajánlásomban odahelyeztem az oltárra saját szívemet is, jelezvén, hogy én is az Úré vagyok, és a Szentlélek kegyelmét és ajándékait kérem a bérmálókra, különös képen és szívem teljes érzésével, a testvéremre.

Nagyon megható pillanat volt, hogy az öcsém mellett állhattam, mint bérmaszülő. Immár nem csak a vérségi kötelék tart minket össze, hanem a Szentlélek szövetsége is, s az ígéret arra, hogy élete minden pillanatában a jóra buzdítom, s az Istenszeretetre sarkallva segíthetem őt abban, hogy azon az úton járhasson, amit Isten megálmodott róla!

Hiszem, hogy Istennek minden emberről van egy nagyon szép elgondolása, „isteni akarata”. Az ember, ezt az akaratot megvalósíthatja és elutasíthatja. Én arra kérek minden bérmaszülőt és keresztény testvéremet, hogy imádkozzunk együtt! Igen, együtt, mert egy láthatatlan, de mégis érezhető lelki szál köt össze bennünket, s felelősséget vállaltunk, miközben kezünket (s vele szívünket) bérmagyermekeink vállára tettük! Tehát nekünk is felelősségünk van abban, hogy sikerül-e ezt az isteni „álmot” megvalósítani. Én hiszem, hogy igen!

Zárógondolatként az öcsém védőszentjének – Szent II. János Pál pápa – szavait idézem:
„Amilyen mértékben növekszik benned a szeretet, olyan mértékben növekszik szépséged, mert a Szeretet a lélek szépsége! … A szeretet azzal mérhető, hogy valaki méricskélés nélkül szeret e!”

Kívánom minden megbérmáltnak, hogy engedjék a Szentlelket működni az életükben, és a választott szentje óvja, védelmezze, és közbenjárásával segítse élete minden pillanatában!

Kerezsi Kitti

[ képek... ]

Ugrás az oldal tetejére