Sárospatakon a Caritassal
Sárospatakon a Caritassal

2017. október 18.

„Istenünk, te azt mondtad, hogy szívesen választod lakóhelyül a tiszta szíveket. Szent Erzsébet közbenjárására kérlek, kegyelmed alakítson, hogy méltó hajlékod lehessek, és tovább adhassam szereteted. Ámen.”

2017. november 18-án a Caritas tagokkal és a kisvárdai római katolikus ifjúsági közösségünkkel együtt vehettünk részt a Sárospatakon megtartott Szent Erzsébet ünnepen. Reggeli indulást követően együtt énekeltünk és imádkoztunk. Ahogy Klicsu Csabáné, Erzsike mamánk fogalmazott: „Szent Erzsébet szeretete és jósága kísérje napunkat”. Mindez így is történt. Megérkezve e csodás városba, örömmel és szeretettel fogadtak minket, és a következő mondat hangzott el a Caritas vezetőtől: „Megjöttek a jövő Caritasai! Honnan is? Kisvárdáról”. Mindenki megkapta a saját Caritas-os mellényét, amit boldogan viselt. A bazilikába beérve az ifjúsági hittanosokkal segédkeztünk a mise végén kiosztásra kerülő kisképeket összeállítani. Ezt követően két előadáson vehettünk részt, amelyet az ajaki plébános atya vezetett.

Lehetőségünk adódott betekintést nyerni a sárospataki római katolikus plébánia épületébe, udvarára, ahol forró teával, kávéval és borkóstolóval vártak minket.

A fiatalokkal szabad időnkben ellátogattunk a sárospataki várhoz és a Szent Erzsébet házba is.

Rövid kitekintés után, szentmise következett. Amelyen Bosák Nándor nyugalmazott püspök atya prédikációját hallhattuk, melyben többször is elhangzott Jézus varázsszava: adni, adakozni. „Ne szeressünk csak szóval, a szeretetnek ki kell jutni a szívből és el kell jutni a másik emberhez!” A mi szívünkből is áradt és még mindig árad a szeretet a másik ember felé.

Csodálatos érzés volt számunkra, amikor szentségimádást követően a helyi plébános atya, Ft. Bereczkei Miklós megállva az ifjúsági közösségünk tagjai előtt az Oltári Szentséggel megáldotta a fiataljainkat.

Zárásképen a megszentelt Erzsébet kenyerek kerültek kiosztásra, ahol szintén a fiataljaink segédkeztek. Ez alatt az idő alatt boldogan, szeretettel és nagy örömmel teljesítették a szolgálatot.

Amit ezen a napon gyakorolhattunk:
„Jóságot kell tenni magunk körül!”

Kátai Adrienn
Hittanár – nevelőtanár szakos hallgató

[ képek... ]

Ugrás az oldal tetejére