72 óra kompromisszum nélkül
72 óra kompromisszum nélkül

2017. október 12-15.

Több vagy, ha adsz

Az idén tizedik alkalommal rendezték meg a 72 óra kompromisszum nélkül nevet viselő rendezvényt, melyhez idén Egyházközségünk diákjai is csatlakoztak. Mi is ez a program? Egy nagyszabású, országos önkéntes ifjúsági akció, melynek keretében országszerte fiatalok csoportjai 72 órán keresztül folytatnak, szociális, karitatív vagy fejlesztő tevékenységeket különböző helyszíneken, a legkülönbözőbb módon segítve a rászorulókon és környezetükön.

Diákjaink 4 projektje a következő volt:
1. A szőlőhegyen lévő kis kápolnánk környezetének rendbetétele
2. A helyi hajléktalan szálló lakóinak megvendégelése
3. Iskolánk parkjainak téliesítése
4. A Szent József Segítőház udvarának gondozása

Önkénteseink teremtésvédelmi akciónk keretében gereblyét, metszőollót, lombseprűt ragadtak, hogy a Szent László Katolikus Intézmény udvarát, parkjait és a kis kápolnánk udvarát rendezetté tegyék. Vidám jókedvvel metszették a rózsát, seperték és szállították a faleveleket, szedték a szemetet. Így a nap végére iskolánk belső udvarán kialakított zöld-szigetek talajtakaró növényzete és az udvar is megújult. A program keretében eljutottunk a helyi hajléktalan szállóra, ahol egy kis csipet-csapat feldíszítette a szálló közös használatban lévő helységeit, palacsintát sütöttünk a lakóknak és egy diáklány saját készítésű süteményekkel lepte meg őket. A vezetés és a szálló lakói nagy szeretettel fogadtak bennünket. Vera néni mosolygós lénye a kezdeti izgatottságon hamar átsegítette a fiatalokat, s miután megmutatta a szállót, kezdetét vette az önfeledt díszítés és sütögetés. A Szent József Segítőház udvarát, előkertjét is sikerült gondozottá, szebbé varázsolni vidám középiskolásainkkal.

Elmondhatom hogy fiataljaink szíve helyén van, készek rá, hogy áldozatot hozzanak másokért, lemondjanak saját kényelmükről, csak meg kell szólítani őket és rá kell irányítani figyelmüket ennek szükségességére és lehetőségeire.

Kedves Fiatalok! Öröm volt veletek és köztetek lenni! Jövőre ismét! Mert Több vagy, ha adsz!

Votykuné Aradi Angéla

[ képek... ]

Ugrás az oldal tetejére