Caritasz gyűjtés
Caritasz gyűjtés

2017. november 24-26.

„Ne szalasszunk el egy alkalmat sem, amikor Isten lehetőséget ad a jóra.”

Sokszor hallhattuk fiatalok és idősek szájából, a TESCO-ban járva: „Jó napot kívánok! Tartós élelmiszert gyűjtünk nélkülöző családok részére, karácsonyra!”
A kisvárdai római katolikus egyházközség karitász csoportja és ifjúsági hittanosai nagy örömmel és annál nagyobb szeretettel szólították meg az üzletbe vásárolni menő embereket. Még ha az emberek egy része el is utasított minket, továbbra is vidáman, mosolyogva folytattuk a tartós élelmiszergyűjtést, hiszen nem csak adni, hanem kapni is jó dolog.
A karácsonyra készülve sok ember gyakorolta velünk együtt a szeretetet. Szeretetből adományoztak akár egyszer, kétszer vagy többször is. Minden kiló liszt, olaj, konzerv, cukor, stb.. számított! Nagyon szépen köszönjük mindenkinek, akik segítettek nekünk!

Ahol megjelenik Erzsi mama és Balázs atya, ott a nevetés sem maradhat el. Így még nagyobb örömmel és töretlenséggel gyűjtöttünk együtt.
Erzsike mamához többször odamentek a fiatalok: „Már megint elutasítottak minket! Azt hitték hitelt akarunk nekik felkínálni!” Erre mosolyogva hallhattuk a következőt: „Nem baj, ti csak köszönjétek meg, mosolyogjatok tovább, legyetek kitartóak!”
A kitartó munka meg is hozta gyümölcsét. Mind a három nap sikerült megszólítani, adományozni akaró embereket. A fiatalok mosolya, kitartása és lendülete, az idősebbek tapasztalata és mindannyiunk szeretete szükséges volt a gyűjtés eredményes végbeviteléhez.

Amint megfigyeltük nem csak családok, középkorúak és idősebbek adtak, hanem jelen volt a fiatalság is. Több fiatalt is sikerült megszólítanunk, az ifisek segítségével!
Szerencséseknek mondhatjuk magunkat, hogy az ifjúsági hittanosaink karitatív beállítottságúak. Szeretnek segíteni másoknak, ahogy idejük engedi az iskola mellett!

Don Bosco mondja:
„Ne vesztegessétek az időt, tegyetek nagyon sok jót, ezt nem bánjátok meg soha sem.”

Mindannyian sok jót cselekedtünk a hétvége alatt! Köszönet Balázs atyának és mindenkinek a kitartó szolgálatért! Köszönjük, hogy segíthettünk! „Semmi lazítás!
Ne fáradjunk el a jóban, velünk az Isten!” Ne feledd: „Jobb adni, mint kapni!”

Kátai Adrienn
Hittanár – nevelőtanár szakos hallgató

[ képek... ]

Ugrás az oldal tetejére