Kalandos és Kreatív lelkinap az élménypedagógia jegyében
Kalandos és Kreatív lelkinap az élménypedagógia jegyében

2018. március 3.

Egyházközségünk fiataljai 2018. 03. 03-án ismét összegyűltek a gyönyörűen felújított közösségi házunkba egy imádságos mégis derűs délelőttre. A szokásosnál jóval hidegebb napon izgatottan készültünk mi hitoktatók hogy elvigyük a hittanosainkat egy fantasztikus álomutazásra.

Napunkat hagyományosan egy keresztúttal kezdtük, melyet Balázs atya vezetett. A gyermekek egy-egy állomás elmondásával, osztoztak Jézus szenvedésében.

A lelkes csapatot ezután korosztályok szerint két részre osztottuk: Az elsőáldozó korosztály Szilvi nénivel kézműveskedett és csodálatos húsvéti díszeket készített.

A bérmálkozókkal Angéla, Csilla és Erzsike néni egy képzeletbeli utazást tett a Noé történetét felhasználva. Rengeteg feladatot kellett megvalósítani és megalkotni a kis csapatnak: szúnyogot kellett csapdosni, bárkát, árbócot, hidat építettünk, ketyegett az időzített bomba is…s mindez az élménypedagógia jegyében.

Napunkba aktívan bekapcsolódott József atya, Franciska és Ignácia nővér. Olyan lelkesen és gyermeki lelkülettel vetették magukat programjainkba, hogy öröm volt nézni őket.

Csodálatos napunkért, a fergeteges jókedvért közösen, ám rendhagyó módon adtunk hálát az Úrnak.

Köszönjük nektek gyermekek a sok-sok mosolyt. Köszönjük az egyházközség papjainak és nővéreinek a nyitottságát. Köszönjük a Karitász segítőinek a finom teát. Köszönjük Tomcsa Zsoltnak és feleségének a finom pizzát és pogácsát. Köszönjük a Darvai Fotó Stúdió csokoládé valamint ragasztó felajánlását. Köszönjük a középiskolás fiataljaink segítségét. És persze Köszönöm hitoktatóink áldozatos munkáját!

Votykuné Aradi Angéla
hittanár

[ képek... ]

Ugrás az oldal tetejére