Ministráns találkozó
Ministráns találkozó

2018. április 7.

„Krisztus katonái…Öltsétek fel az Isten fegyverzetét!” Ef 6,14!

Egyházmegyénkben 2018. 04. 07-én a feltámadás ünnepéhez egészen közel rendezték meg a soron következő ministráns találkozót Nyíregyházán. Sok-sok településről érkeztek az Úr asztalának kis szolgái, természetesen egyházközségünkből is. Palánki Ferenc püspök atyával és papjaikkal együtt szentmisét ünneplő fiatalokat bátorította és megerősítette , hogy milyen fontos szolgálatot tesznek az egyházközségek életében. Az ünneplő kis közösség a szentmisét követően az egyházmegye kispapjai által vezetett Ki mit tudban mérték össze tudásukat. Ezt követően Füleczki István atya és ifjúsági zenekara örvendeztetett meg bennünket csodálatos dalokkal.

A közösen elfogyasztott ebéddel a lélektáplálásról áthangolódtunk a kötetlenebb játékokra, kötetlenebb beszélgetésekre. Bosák Nándor nyugalmazott püspök atyát bombázhattuk kérdésekkel, melyre örömmel válaszolt. Ezt követően a két főpásztor köszönetük jeleként átadták a megjelent ministránsoknak Szent Benedek keresztjét. A napot Gyetkó László atya „Legyen Ön is milliomos” játékával zártuk.

A gyermekek csodálatosan egymásra hangolódva, átlépve a korosztályi különbségeket, a települési hovatartozást, felhőtlen, imádságos lelkülettel vettek részt a találkozón.

Megtiszteltetésnek érzem, hogy Krisztus katonáival tölthettem ezt a gyönyörű napot!

Votykuné Aradi Angéla
hittanár

[ képek... ]

Ugrás az oldal tetejére