Ima gyermekekért a szőlőhegyen
Ima gyermekekért a szőlőhegyen

2018. május 2.

Élet. Egy olyan szó, amely szinte megmagyarázhatatlan, de valamilyen szinten megközelíthető. 2018. május 2-án, amikor ellátogattunk a szőlőhegyen lévő kicsi kápolnánkhoz, hogy kérjük Isten áldását és imádkozzunk azokért a kismamákért, szülőkért, nagyszülőkért, akik gyermekért, unokáért imádkoztak, nem tettünk mást, mint életért könyörögtünk. Nagyot mertünk kérni Istentől. Hiszen egy új élet egy új kapcsolat Istennel.

Dobai Barna Ottó diakónus testvérünk nagyon szépen megfogalmazta. "Amikor a teremtő megalkot mindent, rábízza az emberre, amit alkotott, Isten háttérbe lép de közben nem hagy el, s máris munkatársi rangra emelt bennünket.

Ez csak akkor valósulhat meg az életünkben, amikor kizártuk a harangjainkat, nehezteléseinket, gyűlöletünket. Ez az a pont, amikor magunkat minőségű munkatárssá alkotjuk.

Nemcsak együttlét és imádság jelent meg ott annál a kápolnánál, ahová sok ember járt ki Máriához és kérte a gyermekáldást, hanem az imádság alatt sikerülhetett beengedni Istent is. A kérdés az, hogy te be akarod-e engedni, akarsz-e jó munkatársává válni az Istennek? Rajtad áll a döntés, dönts jól!

Köszönjük a gyerekeknek a szép verseket, énekeket, felkészítőiknek a munkát, a jelenlévőknek a felejthetetlen együttlétet és imádságot. Jövőre is jöjjünk el minél többen!

Ebben az örömben és hitben kérjük életünkre Isten bőséges áldását.

Istenünk, minden élet teremtője, te az édesanyáknak megadtad az anyaság örömét, megőrizted gyermekét, és a keresztég szentségében gyermekeddé fogadtad. Hallgasd meg kéréseinket, áldd meg a gyermeket váró kismamákat, édesanyákat, gyermekekért imádkozó szülőket, nagyszülőket, óvd meg őket a veszedelmektől, őrizd meg kegyelmedben és szeretetedben. Add, hogy a gyermekek szüleik védelme alatt növekedjenek a hitben, és majd szüleikkel együtt eljussanak mennyei országodba, Krisztus a mi Urunk által.

Ámen!

Markovics Balázs atya

[ képek... ]

Ugrás az oldal tetejére