Egyházmegyei Gyermeknap
Egyházmegyei Gyermeknap

2018. május 12.

Itt vagyok most jó Uram...
Hálám szívemből fakad

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye programjai között már hagyományként van jelen a Nagykálló-Harangod csöndet hirdető, tavas, erdős, ligetes dombjai között rendezett gyermeknap. A gazdag programokat kínáló nap az egyházmegye legkisebbjeinek találkozója. Kisvárdáról 80 lelkes fiatallal indultunk el ezen az igazán gyönyörű, napsütéses reggelen, hogy belevessük magunkat a gyermeknap fantasztikus árjába. A programok felépítése az előző évekhez hasonlóan nézett ki. A szervezők köszöntése és egy rövid daltanulás után, megalapozott jó hangulatban kezdődött a plébániai csapatoknak a játékos akadály és sorversenye, a délután folyamán pedig választható lehetőségek voltak: a lovaglás, pónifogat, kézműves ház, táncház, méta, állatsimogató, labdajátékok, és a szabadtéri kemencénél a dagasztás és sütés látványa mellett a kenyérlángos elfogyasztása. Gyermekeinket megleptük még ebédre egy hot-dog-gal, hamburgerrel és egy jégkrémmel, mely igen jól esett a versenyek után. A csodálatos nap méltó befejezése volt az erdő szélén megtartott szentmise, amelyen a gyermekek szeretettel hallgatták Nagy Zsolt atya szavait.

Hatalmas megtiszteltetés érte a Szent László Katolikus Általános Iskola 3.-5.-6. osztályos hittanos gyermekeimet, mert a nap kezdéseként két csodálatos éneket énekelhettünk a gyermeknap résztvevőinek. Megmutathattuk, hogy mi milyen énekekkel zárjuk le a hittanórákat, s egy szívvel- egy lélekkel énekeltük, hogy: Itt vagyok most jó Uram, hozzád száll e dal…. Mintha Isten arca ragyogott volna előttünk, sugárzott a gyermekekről, a szeretet, a jóság. Teljesen átélték, azonosultak az énekekkel. Mélyen meghatódtam. Olyan büszke vagyok rátok!

A jókedv kitartott egész estig és csodálatos élményekkel gazdagodva, büszkeséggel eltelve tértünk haza. Jövőre ismét jövünk Harangod!

Votykuné Aradi Angéla
hittanár

[ képek... ]

Ugrás az oldal tetejére