Egyházközségi hittantábor – 5. nap
Egyházközségi hittantábor – 5. nap

2018. június 30.

Táborozásunk ötödik napján, délelőtt lovagi játékokon tehették próbára ügyességüket és tudásukat a gyerekek. A négy állomásból álló vetélkedőn zászlót és pajzsot terveztek, kagylókat halásztak, Szent László életével kapcsolatos kvíz kérdésekre válaszoltak és megvédték csapatukat az ellenfél katonáival szemben. A csapatok ügyesen részt vettek a feladatokban, s ezáltal megtapasztalták az együttlét, a közösség örömét. Ezután szabadtéri játékkal és kézműves foglalkozással folytatódott a nap. A délutáni mozielőadáson a táborozók átadhatták magukat a szórakozás önfeledt, vidám pillanatainak.

Ezt követően került sor a lovagi próbák eredményhirdetésére. Első helyezést ért el a Lila csapat, a második helyen a Piros, míg a harmadikon a Kék, a negyediken a Zöld csapat végzett. A jutalmak átadása után egy, a táborban példamutató viselkedésű és a feladatokban aktívan szereplő ifjú lovaggá avatása, majd egy hercegnő választása következett, ami nagy meglepetést okozott a jelölteknek.

A nap zárásaként hálaadó imával és énekkel köszöntük meg Mennyei Atyánknak az elmúlt napok eseményeit, a közösen töltött időt, mindazt a szépet és jót, amit kegyelméből kaptunk. Útravalóul egy tanulságos történetet is magunkkal vihettünk a nyári szünidőre.

Köszönettel tartozunk plébános atyának, aki rendelkezésünkre bocsátotta a közösségi házat és az udvar egész területét.

Külön köszönet a szervezőknek, segítőknek és a nagylelkű adományozóknak. Isten áldása kísérje életüket, munkájukat!

Sebők Szilvia
hittanár

[ képek... ]

Ugrás az oldal tetejére