Egyházközségi Hittantábor
Egyházközségi Hittantábor

2018. június 25-30.

Az együttérzés azt jelenti, hogy Isten szívével szeretünk,
s rá tudunk hangolódni a másik emberre.


A Kisvárdai Római Katolikus Egyházközség hitoktatói, papjai és diákjai egymásra hangolódtak az idei év nyári napközis jellegű hittantáborában 2018. június 25 és 30 között,amelyet a figyelmes szeretet és odafigyelés hatott át. Táborunknak a szépen felújított közösségi házunk adott otthont, melyben pillanatok alatt otthol érezte magát minden gyermek.

A napokat lélek emelő és építő gondolatokkal, énekekkel és tánccal kezdtük. Utána nagyon gazdag programokban volt részünk:
Hétfőn drón bemutatóval nyitottuk meg táborunkat, ahol a 25 éves egyházmegyénk évfordulója ellőtt tisztelegve magunkból raktuk ki a 25 ös számot, mely a levegőből csodálatosan kirajzolódott! Délutánunk népi játékok és hagyományok felelevenítésével folytatódott, majd íjászbemutatót láthattunk és próbálhattuk ki mi magunk is. Utána pedig hagyományőrző szekerezésre indultunk szerte a városban, melyet a vidám éneklés hatott át.

Kedden a víz, vagy még inkább a hab kapta a főszerepet. A délelőtt folyamán a tűzoltók elárasztották a focipályánkat habbal és kezdetét vette az önfeledt hab-fürdőzés. Délután pedig buborékok varázsoltak el bennünket, a gyermekek óriási buborékokat készítettek.

Szerdán Debrecenbe vettük az útirányt, bár az időjárás elég szomorkás volt, mi annál nagyobb jókedvvel indultunk útnak. A gyermeksereghez csatlakoztak egyházközségünk Orsolyita nővérei is. A napot a Szent Anna Székesegyházban kezdtük, ahol megismerkedtünk a templom történetével, majd közösen énekeltünk és imádkoztunk. Mivel az időjárás továbbra sem kedvezett a szabadtéri programok megvalósításának, ezért az egyik szórakoztató és bevásárlóközpontba vettük az irányt, ahol megebédeltünk és vásárolhattunk. A nővérek mindenkit meghívtak egy fagyira is.

Csütörtökön korán reggel megérkezett hozzánk egy hatalmas ugrálóvár, melyet kitörő lelkesedéssel vettek birtokba a gyermekek, no és a hitoktatók is. Ebéd után kezdetét vette a pizsiparty. Egy közös éneklés és tánc után előkerültek a takarók, plédek, hálózsákok, alvós jószágok, és megkezdődött a házimozi, sok-sok meglepi csemegével.

Pénteken délelőtt lovagi játékokban tehették próbára ügyességüket és tudásukat a gyermekek. A vetélkedők után szabadtéri játékkal és kézműves foglalkozással folytatódott a nap. Délután moziban voltunk és átadtuk magunkat a szórakozás önfeledt pillanatainak. A nap végén eredményhirdetés, lovaggá avatás és hercegnő választás volt.

Minden napunkat az élménypedagógia jegyében egy rendhagyó padlóképes imádsággal zártuk. A gyermekek és hitoktatók saját szavaikkal fogalmazták meg, hogy ma miért adnak hálát a JóIstennek.

Táborunk zárására szombaton került sor a templombúcsúnkkal egybekötött családi napunkon, ahol gyermekek szüleikkel, velünk hitoktatókkal, egyházközségünk papjaival egy nagyon felemelő napot töltöttünk el. Hálát adtunk az Úrnak azért a sok-sok örömteli percért, melyet együtt tölthettünk szeretetben. A napot a gyermekek táborban tanult éneke és tánca zárta le. Végül pedig átvehette minden táborozó gyermek a személyre szóló ajándékát.

Milyen csodálatos pillanat nekünk hitoktatóknak, amikor a gyermek mosollyal, öleléssel, hálával telt arccal jutalmaz a sok -sok fáradozásért. Köszönjük a sok szeretetet, melyet kaptunk tőletek gyermekek!

Rengeteg szép élménnyel, sok új baráttal gyarapodtunk Isten és egymás szeretetében. Szívünkbe zártuk ezt a felejthetetlen hetet.

Votykuné Aradi Angéla
hittanár

[ képek... ]

Ugrás az oldal tetejére