Veni Sancte – Jöjj, Szentlélek
Veni Sancte – Jöjj, Szentlélek

2018. szeptember 9.

A mai napig megdobogtatja a szívem visszaemlékezésem egyik pillanata: vasárnap reggeli sürgés-forgás a lakásban, az iskolatáska és a szépen vasalt fehér blúz és fekete szoknya egymás mellé készítve a lakkos topánkával. Majd egymás után tünedeztek el az előkészített ruhácskák és egy gyönyörű elsős leányka állt előttem fülig érő mosollyal. Indultunk a templomba megáldatni az iskolatáskát, tolltartót és kérni az Úrjézus segítségét legelső tanévünkre. Ennek már 7 éve...

A ma reggel több gyermek életében ugyan így kezdődött, hiszen ők is meghallották Isten hívó szavát, a harangok zúgását és szüleikkel, tanító néniükkel együtt eljöttek a kisvárdai római katolikus templomba, hogy együtt ünnepeljék az új, a most első osztályosok pedig életük első tanévét.

Izgatottan hozták az apróságok az iskolatáskát, s foglalták el büszkén helyüket a padsorokban.

Isten egyik ajándéka, a mai evangéliumi szakasz, amikor Jézus így szólt a hozzá forduló süket és dadogós beteghez: „Effata, azaz: Nyílj meg! Azon nyomban megnyílt a füle...„ (Mk 7,31-37) József atya beszéde által rávilágított bennünket arra, hogy ebben a rohanó és zajos világban mennyire nagy szükség van a csöndre, hogy meghalljuk Isten hívó szavát. Plébános atya köszönetet mondott nekünk szülőknek és nagyszülőknek, a tanító néniknek és hitoktatóknak, hogy közösen lecsendesítettük szívünket, meghallottuk a hívó szót és megértettük Isten üzenetét: Effata: Nyílj meg!

Borus Lászlóné
egyházmegyei média-szakos hallgató

[ képek... ]

Ugrás az oldal tetejére