FOKOLARE
FOKOLARE

Máriapoli Nyíregyházán

2015. április 10-12.

Régiós Máriapolit rendeztek 2015 április 10. és 12 között Nyíregyházán, melynek mottója: „Mindenkinek a mindene lettem” (1Kor 9,22). A találkozó ismerkedéssel, bemutatkozással kezdődött. A közös vacsora jó alkalom volt az elmúlt évek, évtizedek emlékeinek felidézésére.

[ tovább... ]

Fokolare találkozó Nyíregyházán 2015. márc. 7.-én

2015. március 16.

A NAP TÉMÁJA: "NÁLAD VAN AZ ÉLET FORRÁSA" (ZSOLT 36,10 - 2014.11.havi ige)

[ képek... ][ tovább... ]

Húsvét a Hajléktalanok Átmeneti Szállásán

2014. április 21.

Húsvét első napján, a Fokoláre Lelkiségi Társaság tagjai ünnepi alkalomra érkeztek a Hajléktalanok Átmeneti Szállására. Krisztus Urunk feltámadására emlékeztünk. Mindenki készült, a munkatársak ajándékokat készítettek, a lakók ünneplőbe öltöztek, a fokoláre tagok pedig szentelt húsvéti ételeket, süteményt, üdítőt hoztak magukkal. Galambos Géza - a csoport vezetője - felolvasta János evangéliumából Jézus halálának és feltámadásának történetét.

[ tovább... ]

Máriapoli 2013

2013. március 14-17.

A Fokoláre lelkiségi mozgalom március 14-17.-ig rendezte Zánkán Mária városát - a Máriapolit. A kisvárdai igekör tagjai közül öten vettünk részt ezen a rendezvényen, melynek mottója ez évben: "Más, mint én - egy másik én" volt. Már a megérkezésünk napján nagy örömben volt részünk, hiszen együtt örülhettünk a hírnek: Van Pápánk!

[ tovább... ]

Család és imádság III.

2011. augusztus 11.

A család évében – Chiara Lubich a Fokolare Lelkiségi Mozgalom meglapítójának „Család és imádság” címmel elhangzott előadását adjuk közre három egymást követő hónapban. Az elmúlt két hónapban a család és imádság fogalmát jártuk körül, majd a család és imádság  kapcsolatát elemeztük. A befejező részben a Szentmisén való részvétel fontosságáról, valamint az Istennel való egyesüléshez vezető útról beszél.

[ tovább... ]

Család és imádság II.

2011. július 6.

A család évében - Chiara Lubich a Fokolare Lelkiségi Mozgalom megalapítójának „Család és imádság” címmel elhangzott előadását adjuk közre három egymást követő hónapban. Az elmúlt hónapban a „család” fogalmát jártuk körül, valamint az imádság jelentőségéről beszéltünk.

[ tovább... ]

A család és imádság

2011. június 14.

A család évében Chiara Lubich előadását szeretnénk közreadni a család és imádság kapcsolatáról. Az előadás terjedelmére való tekintettel három részletben olvashatjuk, három egymást követő hónapban. Legyen mindenkinek épülésére a Fokoláre lelkiséget megalapító előadása.

[ tovább... ]

Karácsony a hajléktalanokkal.

2010. december 23.

„Istennél semmi sem lehetetlen” (Lk 1,37) Erre gondoltunk a Kisvárdai Fokoláre Lelkiségi  Csoport tagjai, amikor elhatároztuk, hogy ebben az évben is  - már hetedik éve – ismét meglátogatjuk a Kisvárdai Hajléktalanok Átmeneti Szállásának lakóit. Karácsony előtt, mint mindenki, mi is az ünnepre készülünk. Takarítás, bevásárlás, ajándékok csomagolása. Közben azokra is kell gondolni, akik nem tudnak a családjukkal, saját házukban ünnepelni. Hogy miért? Mert nincs nekik! Ezért fáradságot félre téve, ismét felkészültünk a látogatásra.

[ képek... ][ tovább... ]

Tapasztalat a kisvárdai hajléktalanokkal

2010. augusztus 17.

Több éve járunk rendszeresen karácsony és húsvét alkalmával a kisvárdai Hajléktalan Szálló lakóihoz. Első alkalommal fenntartással érkeztünk, mivel csak a médián keresztül kialakult kép élt bennünk. A bennünk kialakult vélemény és tartózkodás az első találkozás alkalmával megváltozott. A helyi közösség tagjai együtt imádkoztunk és kértük a szentlélek segítségét, hogy alkalmas eszközök lehessünk Isten szeretetének továbbadására ebben az új helyzetben is. És Isten, mint mindig most is velünk volt, amit az ott lakók is megéreztek. Nagyon szép és mély pillanatokat éltünk meg ezen a karácsony előtti délutánon. Az evangéliumból olvastunk fel rövid részletet, Jézus születéséről, és mondtunk el néhány karácsonyi verset. Beszéltünk arról, hogy mit jelent számunkra a karácsony előkészület: Advent. És mit jelent számunkra karácsony, Jézus születése. Gondolatokat ébresztgettünk, hogyan lehet apró figyelmességgel szeretni az ő helyzetükben is. Szeretni a mellettük lévőt, ügyelni arra, hogy a későn érkező lassan zárja be az ajtót, vagy odafigyelve meghallgassa a másik beszédét.

[ tovább... ]

Máriapoli 2010 Zánka

2010. március 14.

Világszerte mintegy 600 helyszínen tartottak ünnepi megemlékezést Chiara Lubich halálának 2. évfordulóján, március 14-én. Magyarországon Zánkán a Máriapoli keretében adtunk hálás életéért és az egység karizmájáért.

[ képek... ][ tovább... ]

Fokoláre világkongresszus, Castel Gandolfo

2010. január 22-24.

Amikor Galambos Gézáné - Marika megkérdezett, hogy szeretnék-e elmenni Rómába a Fokoláre lelkiség tagjaival, nem gondoltam, hogy milyen csodálatos élményekben lesz részem a napfényes Itália földjén. Annyit tudtam csak, hogy ebből a régióból egyedül megyek, Budapestről indulunk busszal, és 41 számomra ismeretlen emberrel fogok utazni.
Igent mondtam, mert úgy éreztem, hogy szükségem van néhány nap magányra, hogy átgondolhassam az életemben felmerülő lelki nehézségeket. Magány - az nem volt, helyette egy szerető közösségbe csöppentem. Amikor elindultunk a busszal bemutatkozott két tolmácsunk: Ferenczi Zoltán és Echart Emese  akik végig kísértek bennünket ezen a csodálatos utazáson. A csoport tagjai is elmondták, hogy honnan jöttek, és hogyan kerültek kapcsolatba a lelkiséggel.

[ képek... ][ tovább... ]

Budapesti Fokoláre találkozó

2009. február 17.

Témáját Chiara Lubich korábbi témájából merítette: "A szeretet civilizációja felé". Ennek gondolatait tájékoztató szórólap formájában is kiadták, és a következőkben lehet olvasni:

[ tovább... ]

Élménybeszámoló a Focolare-mozgalom budapesti országos találkozójáról

2009. január 17.

Budapesten a kőbányai Szent László Gimnázium dísztermében tartották a Fokoláre családtalálkozót, mintegy 3-400 fő részvételével. A találkozón Dull Géza atya végezte az ünnepi szentmisét. A másik jeles személyiség Igino Girodani, aki Chiara Lubich társalapítója. Ő egy olasz családos férfi, aki politikus volt. Egyik írásából, elmélkedéséből merítettek, amit rövidítve ki is nyomtattak és szétosztottak (ld.: e beszámolót követően a teljes nyomtatott anyagot! - szerk.) A címe: A köztünk lévő Jézus a családban. A fő előadás e köré a témakör köré csoportosult, és emellett tapasztalatokat osztottunk meg. Kiscsoportos beszélgetést is szerveztek és voltak, akik a különböző rész-témákból rövid "előadásokkal" készültek, melyeket a plénum előtt a színpadon mondtak el, tanúságtételként.

[ tovább... ]

Ugrás az oldal tetejére