Archívum - 2016.
Adventi lelkigyakorlat

2016. december 16-18.

„Tiszta szívet teremts bennem, Isten!” Zsolt 51,12
A karácsony előtti utolsó hétvégén három lelkigyakorlatos estén vehettek részt a kisvárdai hívek. A szentbeszédet Dobák Gábor atya plébániai kormányzó tartotta, aki Mátraszentimréről érkezett hozzánk. Lelkigyakorlatunk elején elgondolkodtatott minket Gábor atya, hogy miért is jöttünk el a lelkigyakorlatra. Milyen cél vezérelt minket? Kötelességtudat? Vagy, hogy nyugodt karácsonyunk legyen? Vagy vezércsillagot keresünk? Vagy egy két jó tanácsra vágyunk?

[ tovább... ]

Adventi lelkigyakorlatos esték

2016. december 9.

Egyházközségi Évzáró Bál

2016. november 26.

Hagyományunkhoz híven az idén is megrendezésre került 2016. november 26-án a kisvárdai Római Katolikus Évzáró Bál, melyre szeretettel hívtuk és vártuk egyházközségünk családjait. Igazi otthont adott e rendezvénynek a Szent László Katolikus Gimnázium ebédlője. 2016. november 20-án világszerte szentmisék keretén belül ünnepélyesen lezárták az Irgalmasság Évét. Az irgalmasság jelképes kapui bezártultak, de Isten megbocsátó és ajándékozó szíve tárva-nyitva marad, ő hazavár mindannyiunkat. Nem zárulhat be a mi szívünk sem, ezt kéri tőlünk a Szentatya, és erre hívta fel figyelmünket köszöntőjében Linzenbold József esperes, plébános atya is, az est házigazdája.

[ képek... ][ tovább... ]

Nagymarosi Ifjúsági Találkozó

2016. október 1.

Idén október 1-én egyházközségünkből 12 lelkes fiatal egy újabb ifjúsági találkozón vett részt, azonban ez merőben eltért az eddigiektől – több szempontból is. Elsőnek ide sorolnám a helyszínt, ami Nagymaros volt. A városról csak annyit tudtunk, hogy messze van – Budapest közelében -, így az újabb érdekessége ennek a napnak a hajnali órákban történő indulás volt. Nehezen ment bevallom, de utólag visszagondolva azt mondom, mindenképp megérte.

[ képek... ][ tovább... ]

Krisztus munkatársai vagyunk!

2016. szeptember 13.

Szolgálat. Érdekes és sokat mondó szó. A világ számára talán inkább szolgaságnak hangzik. De ez nem így van. Ebben a tettben sokkal több van, mint amit mi gondolnánk. Kisvárdán van egy kápolna, melyben egy gyönyörű Szűzanya szobor is van. Ehhez a kis kápolnához ebben az évben is ellátogattak a Máltai csoport tagjai, akik vendégül látták a Caritas csoport tagjait. Mindkét csoport tagjait segítőknek, de még inkább szolgálattevőknek nevezhetjük.

[ képek... ][ tovább... ]

Ifjúsági Világtalálkozó – Krakkó

2016. július 18-31.

2016. július18-án kb. 85 fő Debrecen- Nyíregyházi egyházmegyei fiatal és 4 kísérő társaságával indultunk a világtalálkozó előtalálkozójának helyszínére, Lódzba. Az esti órákban érkeztünk meg a helyszínre, ahol a lengyel szervezők elszállásoltak minket a helyi családoknál. A családok nagy-nagy szeretettel és egy finom vacsorával fogadtak minket.

[ képek... ][ tovább... ]

Ifjúsági Világtalálkozó – Krakkó

2016. július 18-31.

2016. július18-án kb. 85 fő Debrecen- Nyíregyházi egyházmegyei fiatal és 4 kísérő társaságával indultunk a világtalálkozó előtalálkozójának helyszínére, Lódzba. Az esti órákban érkeztünk meg a helyszínre, ahol a lengyel szervezők elszállásoltak minket a helyi családoknál. A családok nagy-nagy szeretettel és egy finom vacsorával fogadtak minket.

[ képek... ][ tovább... ]

Gyalogosan Kisvárdától - Máriapócsig

2016. július 30-31.

Nekünk, kisvárdai római katolikusoknak különleges érzés volt erre a búcsúra készülni, hiszen 5 éve született meg az az elhatározás, hogy egyházközségünk zarándokolni vágyó tagjaival nem kis áldozatot hozva tegyük meg közösen, gyalogszerrel a 43 km-es szakaszt Kisvárdától a Máriapócsi Kegytemplomig.

[ képek... ][ tovább... ]

II. Don Bosco Tábor

2016. július 4-8.

A kisvárdai Római Katolikus Egyházközség immár második alkalommal szervezte meg a Don Bosco hittantábort 2016.07.04-07.08-ig. Don Bosco a 19. század közepén papságának első éveiben felfigyelt a kallódó gyermekekre, s ezeket a fiatalokat összefogta, közösségbe gyűjtötte és lelki, vallásos nevelést adott számukra.

[ képek... ][ tovább... ]

Templombúcsú

2016. július 2.

Június 2-án szombaton 14 órától várta József atya a felnőtteket, Zsolt atya és segítői pedig a gyerekeket egy kis közös együttlétre. Míg a gyerekek birtokba vették a Szent László Általános Iskola auláját és tornatermét, ahol felhőtlenül játszottak, énekeltek, táncoltak, addig a felnőttek az iskola Kápolnájában – az erre legméltóbb helyen - hallgatták József atya előadását. Értékes gondolatokat vihettünk haza és útmutatást kaptunk arra, hogy mi is a mi utunk célja!

[ képek... ][ tovább... ]

Úrnapja

2016. május 29.

2016. május 29-én Úrnapján , Krisztus Szent Testének és Vérének ünnepén Linzenbold József esperes, plébános atya mutatta be templomunkban az ünnepi szentmisét. A szentmise után az ünneplés kilépett a templom falai közül s József atya és az aszisztencia az Oltáriszentséget körülhordozta a templom körül, ahol a szorgos női és férfi kezek négy oltárt állítottak föl a körmenet útvonala mentén.

[ képek... ][ tovább... ]

Elsőáldozás

2016. május 22.

Templomunkban 2016. május 22-én Szentháromság vasárnapján 34 gyermek járult az első Szentáldozásához. Természetesen előtte elvégezték ezek a gyermekek az első szentgyónásukat is.

[ képek... ][ tovább... ]

Bérmálkozás

2016. május 16.

„A lelki adományok ugyan különfélék, a Lélek azonban ugyanaz.” – írja Szent Pál apostol a korinthusiakhoz írt első levelében. A Lélek ugyan az. Mindenkinél és mindenkiben. Lelkünket azonban a hit táplálja és védi. Ha tovább szemezgetnénk, észrevennénk, hogy a hit is sok apró dologból áll össze, egymás láncolataként, akár egy nyakláncon az igazgyöngyszemek.

[ képek... ][ tovább... ]

Újra lesz Don Bosco Tábor!

2016. május 23.

Szeretetszombat

2016. március 19.

Egy idős, beteg ember hányszor mondja el naponta: - "Istenem segíts, - Istenem legyen a Te akaratod szerint - Jézusom, bízok benned" - ezt csak az tudja akinek a családjában már volt, vagy van beteg.

[ képek... ][ tovább... ]

Felnőttek elsőáldozása

2016. március 26.

Istent keresni nem egyszerű, ugyanakkor mindenki számára lehetséges… az Ő útjára rálépni, az úton egyre tovább és tovább menni azonban nem mindenkinek adatik meg, vagy legalábbis nem mindenkinek egyidőben, nem mindenkinek a gyermekkorában, a család és a rokonság által. Mégis, talán a legszerencsésebbek közé tartoznak azok (és tartozunk mi is), akinek felnőttkorában megadatik az, hogy Istenbe vetett hitét előhívja, és folyamatosan eddze azt a bizonyos acélszalagot, ami ha elég erős lesz, bármeddig elér.

[ képek... ][ tovább... ]

Nagyböjti lelkigyakorlat

2016. március 19-21.

Húsvéti készülődésük végéhez közeledve három lelkigyakorlatos estén vehettek részt a kisvárdai hívek. A szentbeszédet Koós Ede prefektus atya, az egri Szt. Bernát templom igazgatója tartotta. A jelenben és az elkövetkező években még nagyobb szükségünk lesz hitünkben való megerősödésünkre. Olyan világban élünk, hogy ahol fizikai állapotunkkal tökéletesen tisztában vagyunk. Az ember sokat foglalkozik testével, de kevésbé igényes emberi mivoltának másik összetevőjére, a lelkére.

[ tovább... ]

Húsvét vigília

2016. március 26.

Húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, hiszen a kereszténység legnagyobb örömhírét hirdeti: Jézus feltámadt a halálból és mindenkit meghív az örök életre. A húsvétban megmutatkozik az is, hogy mi Isten terve az emberrel: a halál hatalma alatt álló régi emberből új embert teremt az örök életre. Jézus Krisztus pedig a saját példáján mutatja meg , milyen ez az új, megszentelődött ember.

[ képek... ][ tovább... ]

Farsang

2016. február 6.

2016. 02. 06-án este Zsolt atya meghívta a farsangozni vágyókat egyházközségünk „apraját-nagyját”, melyet a Szent László Katolikus Általános Iskola ebédlőjében tartottunk meg. József atya imádsággal nyitotta meg a vacsorát és egy kis falatozás után kezdetét vette a zenés mulatság, jelmezes felvonulás.

[ képek... ][ tovább... ]