Ifjúság
Pásztorjáték

2012. december 25.

2012. december 25-én délután 15 órától a hittanos gyerekek pásztorjátékot adtak el templomunkban. A Váry Emil, a Somogyi Rezső, valamint a Szent György Görög katolikus Általános Iskola tanulói Jézus Krisztus születésének történetét elevenítették meg.

[ képek... ][ tovább... ]

VI. Egyházmegyei Szavalóverseny

2012. december 1.

2012. december 1-jén, szombaton, 13 órai kezdettel tartották meg, a VI. Egyházmegyei Szavalóversenyt az Egyházmegyei Lelkipásztori Intézetben, Nyíregyházán.

[ tovább... ]

Hittantábor-Eger

2012. július 16-21.

2012. július 16.-án ismét táborozni indult hittanos csoportunk Zoli atyával és segítőivel. Úticélunk Eger városa volt. A gyerekek már első nap birtokukba vették a Szent János ház emeleti részét. A megérkezés estéjén megtekintettük a (papi) szeminárium épületét és látogatást tettünk a bazilikában. Másnap Bélapátfalván megcsodáltuk az apátsági templomot és "viszontagságos úton", de egymást segítve, közös erőfeszítéssel feljutottunk a Bél-kő hegy csúcsára. Lenyűgöző panoráma tárult elénk. A látvány kárpótolt minket minden fáradtságért.

[ képek... ][ tovább... ]

Elsőáldozás

2012. június 3.

Szentháromság vasárnapján hófehér ruhás gyermekek indultak Linzenbold József plébános atyával a délután három órakor kezdődő szentmisére.
Az imára kulcsolt kezek, a fürkésző tekintetek, a kis kereszt a nyakukban, és a szál szegfű, amit a kezükben vittek, arról tanúskodott, hogy itt ma igazán fontos esemény történik a gyermekek életében. Igen, ezek a fehér ruhás gyermekek a hit útján jelentős állomásra érkeztek el, olyan állomásra, ahol még nem jártak. Elsőáldozók lettek. A 24 kislány és a 11 kisfiú csillogó szemekkel várták az első találkozást Jézussal.

[ képek... ][ tovább... ]

Bérmálkozás

2012. május 28.

Hagyományainknak megfelelően, Pünkösd hétfőjén, 32 fiatal várakozott arra, hogy Bosák Nándor püspök atya kiszolgáltassa számukra a bérmálkozás szentségét.

[ képek... ][ tovább... ]

Egyházmegyei gyermeknap

2012. május 19.

Nagykálló-Harangod dimbes-dombos, erdős tája ismét benépesült a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye hittanosaival, hitoktatóival, papjaival május 19-én.

[ képek... ][ tovább... ]

Nagyböjti lelki nap

2012. március 31.

"Az Úr úgy őriz minket, miként nyáját a pásztor".

Egyházközségünkben immár hagyománnyá vált, hogy Húsvét ünnepéhez közeledve, de még a nagyböjti időben lelki napra hívjuk meg plébániánk gyermekeit és fiataljait.
Az idei lelki napunk mottójául a Zsoltárok könyvéből választottunk egy rövid, de annál lényegre törőbb idézetet: "Az Úr úgy őriz minket, miként nyáját a pásztor". Ez a gondolat kísérte és szőtte át az egész lelki napunkat.

[ képek... ][ tovább... ]