Ifjúság
Caritasz gyűjtés

2017. november 24-26.

Sokszor hallhattuk fiatalok és idősek szájából, a TESCO-ban járva: „Jó napot kívánok! Tartós élelmiszert gyűjtünk nélkülöző családok részére, karácsonyra!” A kisvárdai római katolikus egyházközség karitász csoportja és ifjúsági hittanosai nagy örömmel és annál nagyobb szeretettel szólították meg az üzletbe vásárolni menő embereket. Még ha az emberek egy része el is utasított minket, továbbra is vidáman, mosolyogva folytattuk a tartós élelmiszergyűjtést, hiszen nem csak adni, hanem kapni is jó dolog.

[ képek... ][ tovább... ]

Nagymarosi Ifjúsági Találkozó

2017. október 7.

2017. október 7-én rendezték meg ismét a Nagymarosi Ifjúsági Találkozót, amelyen a egyházközségünk ifjúsága is részt vett. Ottó atya vagyok a kisvárdai diakónus. Nekem jutott az a megtiszteltetés, hogy elkísérhettem egyházközségünk fiataljait az idén ősszel, pontosabban október 7.-én megrendezett nagymarosi ifjúsági találkozóra. Október 7.-én hűvös reggelre ébredtünk, mindössze csak plusz 1 fokot mutattak a hőmérők, de bennünk annál nagyobb volt a "láng", hogy e találkozón ott lehessünk.

[ képek... ][ tovább... ]

Egyházmegyei Gyermeknap

2017. május 13.

2017. május 13-án került megrendezésre a XII. egyházmegyei gyermeknap Harangodon. Mint minden évben, most is izgatottan készültünk egyházközségünkből a fiatalokkal, s az idén 80-an indultunk el a jókedvű kirándulásra. A reggel kicsit esősen, szomorkásan indult és mikor leszállva a buszról megtapasztaltuk a májusi eső által kialakult körülményeket, kicsit aggódva tekintettünk a nap hátralévő része felé.

[ képek... ][ tovább... ]

Ministráns találkozó

2017. április 22.

„Ti vagytok a föld sója” Krisztus katonái, a ministránsok megérdemelnek ilyen címeket. Valóban, hiszen az ő szolgálatuk nem elhanyagolható, nem helyettesíthető semmiféle más dologgal. Mi, akik részt vettünk az egyházmegyei ministráns találkozón, érezhettük, hogy mint ministránsok nem is vagyunk olyan kevesen. Jézus behívója ebbe a fajta katonaságba élő és erőben gazdag. De miért? Mert amikor a hitünkről beszélünk, akkor nemcsak tudom és akarom a jó győzelmét, hanem megjelölöm annak forrását. Istent! Ez a fajta szolgálat mindig meghatározó egy ember életében. Olyan sokan mondták már nekem: Balázs atya én is ministráltam ám, amikor fiatal legény voltam. S most 80 évesen még mindig érzem, hogy ez sok erőt ad az életemben.

[ képek... ][ tovább... ]