Szeretet szombat
Szeretet szombat

2013. március 16.

"Ha igazak kiáltanak, az Úr meghallgatja, és minden bajukból kimenti őket. Közel van az Úr a megtört szívekhez, és megsegíti a sebedet, lelkeket. Sok baja van az igaznak, de valamennyiből kimenti az Úr. " Zsolt.34,18-20

"Adni jó." Ezt érzetük a március 16-ai Szeretet szombat megrendezése alkalmából, mert valóban szeretetben telt el a nap.

Ezt a szeretet teljes napot egy szentmise nyitotta meg, melynek keretén belül az idősek részesülhettek a betegek szentségében, mely lelki megtisztulást és megnyugvást nyújtott nekik. Ezt követően a szentmise végén a fiatalok egy kisebb előadással örvendeztették meg őket.

A szentmisén résztvevők agapén vehettek részt a közösségi házban, ahol babgulyással és fánkkal fogadták őket. A finom ebédért köszönetet mondunk a szakácsoknak, Halász Sándornak, Koleszár Istvánnak, Tóth Józsefnek, az összes karitász tagnak, kisegítőknek, akik részt vettek ezen az örömteli napon. Tovább köszönetet mondunk Linzenbold József plébános úrnak a szép szentmiséért, Zsolt atyának a bíztató szavakért és Gábor atyának a szolgálataiért.

Hálát kell, adjunk a Jó Istenek, hogy egy ilyen örömteli napot tölthetett el együtt fiatal és idős egyaránt. Nagyszerű érzés volt látni azt a sok boldog és hálás tekintetet, amit viszonzásul kaptunk. Úgy gondolom, többet ért bárminél, hogy valakinek boldoggá tettük egy napját.

Remélem legközelebb is sikerül megörvendeztetni őket, bízom benne, hogy ismét találkozhatunk velük.

" Istenem, adj erőt, hogy bízni tudjak,
Ha megbántanak, ne zokogjak,
Add, Uram, hogy eltűrjenek,
Hogy hibáimmal is szeressenek.
Ha keresztem botladozva hordozom,
Erőtlenségemben Te légy a támaszom.
Te őrizd meg gyengülő eszem,
Hogy életem nagy teher ne legyen.
Önts lelkükbe szeretetet,
Kiknek én adtam életet.
Legyen szívükbe jóság, irgalom,
Öregségemet értő szánalom.
Áldd és őrizd őket, édes Jézusom,
Hogy találkozhassunk Nálad egykoron.
Vezess, erősíts, oltalmazz,
A végső órámon irgalmazz!
Ámen! "

Molnár Amália
Karitász tag

[ képek... ]

Ugrás az oldal tetejére