Harmadik nap
Harmadik nap

2017. június 30.

"Megteremtette tehát Isten mindazt az élő és nyüzsgő lényt, faja szerint és minden állatot fajuk szerint. És megáldotta őket Isten... elkészült tehát az ég és föld s azok minden ékessége." Ter.1,21-22

Hittanos táborunk 3. napján elérkezett a várva-várt kirándulás ideje. Uticélunk a Sóstói Vadaspark volt, ami nemcsak hazánk, de Európa egyik legszebb, legnagyobb és legjobban felszerelt állatkertje. A célállomást a legkisebbek és legnagyobbak örömére vonattal közelítettük meg.

Korán reggel 7 órakor gyülekeztünk a kisvárdai vasútállomáson és a vonatra felszállással kezdetét vette a mai napi kalandunk. Nemsokára meg is érkeztünk az állatkertbe és mivel az időjárás nagyon kegyes volt hozzánk, semmi sem zavarta meg kirándulásunkat.

Végigjártuk a különleges egzotikus állatokat: a ragadozó vadakat, a szelíd háziállatokat, rácsodálkozhattunk a természet számtalan szépségére, amivel a Jóisten ajándékozott meg bennünket teremtő kegye által. Tanúi lehettünk, ahogy ember és állat kapcsolódik össze a szeretet jegyében. Izgalmas és szórakoztató fókabemutatón vettünk részt, ami nemcsak a gyerekek számára volt meghatározó élmény, hanem nekünk felnőtteknek is.

Az állatkerti sétánk után a közeli szabadtéri játszóteret vettük birtokba a gyerekekkel, ahol elfogyasztottuk ebédünket és megpihentünk a festőien szép sóstói parkban. Itt a gyermekeknek lehetőségük volt számos szabadtéri játékot kipróbálni.

Délután fáradtan ugyan, de annál szebb élményekkel gazdagodva tértünk haza a kisvárdai vasútállomásra, ahol már izgatottan mesélték a gyerekek szüleiknek a nap izgalmas eseményeit.

Rubóczkiné Országh Erzsébet
hitoktató

[ képek... ]

Ugrás az oldal tetejére