Szalagbontás
Szalagbontás

2017. június 5.

Közösségi ház: közös akarattal

Áldás legyen e ház minden kövén. Áldás azon, ki átlép küszöbén!
Pünkösd hétfőjén nem mindennapi eseményre hívta a kisvárdai római katolikus egyházközség kedves vendégeit és a híveket. A 425 évvel ezelőtt felépített családi kúria, új köntösben, de az elődök nemes szándékát követve, tárta ki ajtaját a közösségek előtt, és ad lehetőséget a találkozásokra, a közös programok színvonalas szervezésére.

Linzenbold József plébános atya házigazdaként örömmel mesélt arról a lehetőségről, amelyet ajándékul kapott: hogy „csomagolhatta” és készíthette a mai meglepetést sokunk örömére. Természetesen, mint ahogyan a legkisebb ajándék kiválasztása is nagy körültekintést igényel, úgy bízott ma a pályázatíró, a kivitelező, valamint a támogatók is abban, hogy a megajándékozottak örömmel bontják ki a meglepetést, és maradandó értéket képvisel mindaz számukra, amiért ők együtt s oly sokat fáradoztak.

A Közösségi házat Palánki Ferenc, egyházmegyénk főpásztora áldotta meg a történelmi egyházak vezetőivel, majd az ünnepélyes szalagbontás következett. Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter adta át az impozánsan felújított épületet a hívek közösségének.

A rangos eseményt megtisztelte jelenlétével Leleszi Tibor, városunk polgármestere, Kiss András a megyei közgyűlés képviselője, valamint az esperesi kerület papjai.

A Szent László Katolikus Általános Iskola kórusa méltó módon varázsolt el bennünket a remek darabok előadásával a kamarazene míves, meghitt világába.

„Minden élet: kő egy épületben.
Minden élet: hang egy tenger által mormolt dalban,
sorsokból szőtt óriási szőnyeg, Isten-szőtte óriási dallam.”
Selmeczi György: Millenniumi óda (részlet)


Takácsné Makrai Éva

[ képek... ]

Ugrás az oldal tetejére