Egyházmegyei gyermeknap
Egyházmegyei gyermeknap

2019. május 11.

Imádkozom az egyházunkért ,minden ember jobb életéért,
Szívem-lelkem legyen a tiéd Hittanosként, Szent Lászlósként.


A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye legnépszerűbb programja a Nagykálló-Harangodon megrendezett Egyházmegyei gyermeknap.

Az idén május 11-én indultunk útra Kisvárdáról 90 fiatallal, hogy belevessük magunkat a nap színes forgatagába.

A borús reggeli indulás után ragyogó napsütésbe érkeztek meg egyházközségünk fiataljai, hitoktatói, káplán atyája Harangod gyönyörű vidékére. A napot Felföldi László atya rövid a köszöntője után a kisvárdai Egyházközség fiataljai énekes műsora nyitotta meg. Ezután a csapatok akadály versenyen vettek részt, majd az ebéd elfogyasztása után mindenki szabadon választhatott a színes programok közül: a Máltai Játszóház origamival, óriás társassal, viking sakkal, nemezeléssel, arcfestéssel, hajfonat készítéssel várta a gyermekeket, de famegmunkáláson és csuhéfonáson is kipróbálhattuk magunkat. A délutáni órákban közös énektanulással készült a gyermeksereg a napot lezáró szentmisére, melyet Palánki Ferenc püspök atya celebrált. A szentmise előtt a szavalóverseny díjazottainak csodálatos szavalatait hallgathattuk meg.

Az Egyházmegyei Gyermeknapon minden csapat nyertes volt, aki végigjárta és közös hitoktatói, papi, gyermeki összefogással legyőzte az akadályokat. Hiszen a gyermeknapunk célja az idén az volt, hogy a hittanos közösségünk gyermekei a papjaival, hitoktatóival közösen; vidámságban, szeretetben, örömben éljék meg az Egyházhoz tartozás élményét. A jutalmakat a szentmise után vehették át a csapatok.

Kisvárda csapata a Legudvariasabb, Legtisztelettudóbb csapat címet is megkapta. Büszkék vagyunk rátok!

A Kisvárdai Egyházközség nemcsak, hogy részt vett a neves eseményen, hanem a Szent László és a Szent György Katolikus Általános Iskola diákjai nyitották meg a rendezvényt 3 csodálatos énekkel, köztük az Egyházközségi Hittanos Fohásszal, melyet diákjaink írtak egy ismert zenei alapra.

Illetve középiskolás és ifi hittanosaink egy-egy állomás vezetőivé váltak és magabiztosan, mosollyal irányították a gyermekeket a kijelöl feladatban. Köszönjük Fiatalok!

Igazán szép, felemelő napot töltöttünk el együtt, szeretetben…és egy biztos:
Jövőre ismét ott leszünk!

Votykuné Aradi Angéla
Hitoktatási koordinátor

[ képek... ]

Ugrás az oldal tetejére