Bérmálkozás
Bérmálkozás

2019. június 10.

„Te őrizz engem, Szentlélek Isten, hogy szent kegyelmedet el ne veszítsem!”

Egyházközségünkben harminchárman erősítették meg hitüket a bérmálás szentségével 2019. június 10-én a 10 órakor kezdődő ünnepi szentmise keretén belül. A szentséget Palánki Ferenc püspök atya szolgáltatta ki.

Évről-évre sok-sok fiatallal készülök a bérmálkozásra, évről-évre izgulok értük, évről-évre velük örülök, évről –évre imádkozok értük…de ez az év mégis picit más volt , mint a többi. Hiszen most a 33 bérmálkozó között ott volt az én gyermekem is. Hatalmasat dobbant a szívem, mikor Palánki Ferenc püspök atya kimondta:„ József vedd a Szentlélek ajándékának jelét”. Felnézek és ott áll a fiam, vállán a megerősítő bérmaszülői kéz és arra gondoltam, hogy most az én gyermekem is megkapta a lelki pecsétet, a mennyei erőt, amivel Krisztus tanúja tud lenni. Az egyház szemében nagykorúvá lett Bálintom. Hihetetlen büszkeséget éreztem! Ez a 33 fiatal most már felnőttként vállalja azt, amit a keresztségben a szülei vállaltak helyette: a krisztusi életet, küldetést.

Imádkozom értük, hogy Jézus és az Egyház akarata szerint merjék egész személyiségüket Krisztusnak ajándékozni, hogy jó eszközei legyenek az apostolkodásnak.

Votykuné Aradi Angéla
hittanár, édesanya

[ képek... ]

Ugrás az oldal tetejére