Egyházközségi Hittantábor
Egyházközségi Hittantábor

2019. június 24-29.

„Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük.” Mt,18,20

A Kisvárdai Római Katolikus Egyházközség hitoktatói, papjai és diákjai ismét összegyűltek Jézus nevében a hagyományos nyári, napközis jellegű hittantáborában 2019. június 24 és 29 között, amelyet a figyelmes szeretet és odafigyelés hatott át. Táborunknak a szépen felújított közösségi házunk adott otthont, melyben pillanatok alatt otthol érezte magát minden gyermek.

A napokat Zsolt atya vezetésével lélek emelő és építő gondolatokkal, énekekkel és tánccal kezdtük. Utána nagyon gazdag programokban volt részünk:
Hétfőn A Magyar Máltai Szeretetszolgálat jóvoltából, a máltai játszóbusz csapata ügyességi, csapatépítő játékokat hoztak a gyermekeknek. A legkisebbek örömére az elmaradhatatlan ugrálóvár is felállításra került, a nagyobbak pedig érdekfeszítő logikai feladatokat is kaptak Gergőtől és Attilától.

Kedden a víz, vagy még inkább a hab kapta a főszerepet. A délelőtti nyugalmas pizsiparty után a kisvárdai tűzoltók mega-giga habparty-val örvendeztették meg a gyermekeket. Kétszer töltötték meg a tűzoltó autó tartályát vízzel…úszott a hatalmas focipályánk habban…majd vízben…majd sárban. A habozás után vízipisztolyozás és hatalmas pancsolás vette kezdetét a medencékben. Uzsonna előtt Egyházmegyénk zenekara – a Képmás zenekar látogatott meg minket és hatalmas énekléssel adtunk hálát az Úrnak a mai napért.

Szerdán Debrecenbe vettük az útirányt és óriási érdeklődéssel vetettük be magunka a Kerekerdő Élményparkba! Az Élménypark összes élményelemét kipróbáltuk: csúsztunk víz felett, vízi -bicikliztünk, dodzsemeztünk, az összes játszóteret kipróbáltuk, kötélpályán harcoltunk, motoroztunk. Fantasztikus jókedvvel, kellemesen elfáradva indultunk hazafelé.

Csütörtökön ismét a Máltai Szeretetszolgálat jóvoltából ,képzett mentőtisztek látogattak meg és megtanították a gyermekeinknek, hogy mit kell tenni vészhelyzetben, hogyan fektessünk eszméletlen beteget stabil oldalfekvésbe, hogyan kötözzünk be vérző sebeket, sérült végtagokat. A nap végére mindenkin kötszer-kötszer hátán volt. Annyira ügyesek voltak a mentőtisztek, hogy gyermekeink a pusztító viharból semmit nem észleltek. Köszönjük!

Péntek délelőtt Pancsi Bohóc érkezett hozzánk és jól megtáncoltatott bennünket, majd lufit hajtogatott minden gyermeknek, illetve csillámtetkó került mindenki kezére. A délutánunkat átformálta a hatalmas vihar, mivel áramszünet miatt a mozi látogatás elmaradt…de ebéd után finom fagylalttal és házimozizással kárpótoltuk diákjainkat. Persze ajándékba mindenki megkapta a mozijegyet, melyet a későbbiekben használhat majd fel családjával.

Minden napunkat az élménypedagógia jegyében egy rendhagyó padlóképes imádsággal zártuk. A gyermekek és hitoktatók saját szavaikkal fogalmazták meg, hogy ma miért adnak hálát a JóIstennek.

Táborunk zárására szombaton került sor a templombúcsúnkkal egybekötött családi napunkon, ahol gyermekek szüleikkel, velünk hitoktatókkal, egyházközségünk papjaival egy nagyon felemelő napot töltöttünk el. Közösen adtunk hálát az Úrnak azért a sok-sok örömteli percért, melyet együtt tölthettünk szeretetben. A napot a gyermekek táborban tanult tánca zárta le. Végül pedig átvehette minden táborozó gyermek a személyre szóló ajándékát.

Rengeteg szép élménnyel, sok új baráttal gyarapodtunk Isten és egymás szeretetében. Szívünkbe zártuk ezt a felejthetetlen hetet és szívünkbe zártuk azokat is, akik támogattak önzetlen felajánlásaikkal bennünket.

Votykuné Aradi Angéla
hittanár

[ képek... ]