Szent Lászlós Énekkaros tábor
Szent Lászlós Énekkaros tábor

2019. augusztus 6-13.

Jópár évvel ezelőtt, amikor bekerültem a kisvárdai Szent László Kicsinyek Kórusába, nem gondoltam volna, hogy minden nyári szünet vége felé egy programdús énekkaros táborban vehetek részt.

Az énekkaros tábor mindig is megalapozza közösségünk következő évét. Ilyenkor nyáron a szórakozás mellett tudunk többet foglalkozni az énekekkel. Ilyenkor van alkalmunk az énekkaron belül több barátot szerezni, és ilyenkor tudjuk beavatni az új tagokat.

Faragó Sanyi bácsi a szervezés során ügyel arra, hogy a próbák mellett sok élménnyel gazdagodjunk, és mindenki jól érezze magát. A programok közül nem maradhat ki a mozi sem. De hogyan is zártuk a táborunkat?

Vasárnap római katolikus ifjúsági énekes szentmisén szolgáltunk, ahol a hívek is velünk énekeltek. Majd Linzenbold József atya áldásával énekkarosok, szülők és tanárok útnak indultunk, ugyanis a tábort külföldi kirándulás koronázta meg. A szállásunk egy kis lengyel faluban, Tyliczben lévő panzió volt. Onnan utaztunk át Szlovákiába. Hétfőn Bártfára kirándultunk, a régi városháza épületében berendezett múzeumot látogattuk meg. Miután megismerkedtünk Bártfa középkori gótikus templomával, egyházi énekekkel mutatkoztunk be a Szent Egyed-templom látogatóinak. Majd a bártfafürdői strandon kivívtuk magunknak a medence 1/3 részét és a medencefelügyelő sípszóját. Rendkívül jól éreztük magunkat. A hétfői nap utolsó programja Krynica kalandparkja volt Lengyelországban. A bátrabb szülők és szülői engedéllyel rendelkező nagyobb diákok paintballozni mentek, de nem kis bátorság kellett a kalandparkot végigmászóknak sem. A kiváló programot és a biztonságunkat garantáló lengyel fiataloknak meglepetéssel kedveskedtünk. Hálából igazgatónő vezetésével egy lengyel köszöntőt énekeltünk el, ami valóban nagy örömet szerzett. Nagyon fáradtan utaztunk vissza a szállásunkra, ahol közös flekkenezéssel zártuk a napot.

Másnap az Alacsony-Tátrában elhelyezkedő Dobsinai-jégbarlangba látogattunk el. Szétfagytunk a -2 °C fokban, de ennek ellenére csodálatos látványban volt részünk.

Franciska nővérnek is sok hálával tartozunk, mert az összes programon részt vett, így nyelvi problémáink sem adódtak, ő fordított szlovák és lengyel nyelvből.

Az utolsó program a lézerharc volt Miskolcon, egy nagyon különleges hangulatú helyen. Miután közel kétórás küzdelem után „szétlőttük” Sanyi bácsit, elégedetten, vidáman, elfáradtan és új élményekkel gazdagodva indultunk haza.

Köszönjük ezt a fantasztikus tábort!

Alig várom a következő énekkaros tábort a Szent László Kicsinyek Kórusával!

Monostory Sarolt

[ képek... ]

Ugrás az oldal tetejére