Szent Lászlós Énekkaros tábor
Apostoli nuncius templomunkban

2019. szeptember 25.

Michael August Blume SVD Magyarország apostoli nunciusa 2019. szeptember 25-én Kisvárdán tett látogatást a Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvodában.

A Szentszék magyarországi nagykövete 2018. július 4-én vette át megbízatását Ferenc pápától. Blume érsek papi hivatásának kibontakozásában fontos szerepet játszott Magyarország és a magyar közösségek, így nagy megtiszteltetés, hogy köszönthettük érsek atyát a több mint 100 éves alma mater falai között.

Michael August Blume nuncius látogatásának első részében Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye püspöke kíséretében egy bemutatkozó rövid filmet tekinthetett meg intézményünkről közel 200 diák jelenlétében, valamint egy angol nyelvű ismertető összefoglalót 2 tanuló konferálásával. Ezt követően Kaszásné Tóth Judit intézményvezető asszony köszöntötte nuncius atyát és kíséretét, majd közösen meghallgattuk érsek atya hozzánk intézett gondolatait: „Nagyon örülök és elismerésemet fejezem ki mindenkinek, aki ma ezt a találkozót előkészítette. Köszönöm, hogy bemutattátok számomra az iskolát” – majd kérte, hogy a közös találkozót a Miatyánk imádkozásával zárjuk.

Az intézményi látogatás második részében az apostoli nuncius Linzenbold József esperes-plébános atya kíséretében megtekintette a Szent Péter és Szent Pál apostolokról elnevezett plébániatemplomot. Belépvén a templomba mindannyiunkat átjárt a gyerekek csilingelő hangja: a Szent László Katolikus Általános Iskola Kicsinyek Kórusa Faragó Sándor karnagy úr vezényletével énekszóval köszöntötte érsek atyát és püspök atyát, többek között Karl Jenkins: Ave Verum című művével.

A köszöntő után Kaszásné Tóth Judit intézményvezető asszony rövid, történeti és történelmi áttekintő előadást tartott angol nyelven a kisvárdai római katolikus templomról. Az előadás végén a mindig mosolygós érsek atya így szólt a kicsinyekhez: „Köszönöm, hogy segítettetek éneketekkel közelebb hozni Isten ajándékát a szívünkhöz.”

A kisvárdai látogatás utolsó részében az orsolyita rendházba látogatott el nuncius atya kíséretével, ahol csendesen imádkozhatott a rendház kápolnájában, és maradandó gondolatokat írt Franciska és Ignácia nővér krónikás könyvébe, megőrizve azokat az utókor számára.

Borus Lászlóné
sajtóapostol

[ képek... ]

Ugrás az oldal tetejére