Hála-út
Hála-út

2019. október 19.

"Az út parányi köszönet a sok - sok segítségért"

Ennek a gondolatnak jegyében indultunk útnak -egy híján ötvenen- 2019. október 19-én Kisvárdáról. Papok, hitoktatók, egyháztanácstagok, csoportok vezetői, közösségek tagjai, kántorok, sekrestyések, kisegítők.

Mi a közös bennünk? Mi köt össze bennünket?

A kisvárdai római katolikus egyházközség szolgálata, jónéhány olyan emberrel a busz fedélzetén, akik évek, évtizedek óta segítők valamilyen formában.

"Hála-út" volt ez a kirándulás.

Köszönet a segítségért, jóságért, áldozatért, amit híveink meghoztak közösségünkért ki-ki a maga helyén.

Ez a nap megajándékozott vidámsággal, az együttlét örömével, kitűnő idegenvezetőkkel, jó erőnléttel, verőfényes napsütéssel, az őszi táj aranyló szépségével, finom falatokkal, kitűnő italokkal, a megelégedettség békéjével.

Amikor a pácini kastély úri lépcsőjén, vagy szobáiban jártunk, amikor a sárospataki várat "ostromoltuk", vagy a Tisza és Bodrog folyón csendben hajózva, a vízparti táj melegen magához ölelt minket.

Tokaji borral koccintva, vagy fagylalttal a kézben sétálgatva, majd buszunkon hazafelé haladva, rózsafüzért imádkozva zártuk napunkat.

"Hála-út." Hála minden segítőért akik egyházi közösségünket éltetik, hála az Úrnak, hogy van miért és van kikért hálát adunk!

Linzenbold József
plébános

[ képek... ]

Ugrás az oldal tetejére