MÁLTAI SZERETET SZOLGÁLAT
KARITÁSZ


Krisztus munkatársai vagyunk!

2016. szeptember 13.

Szolgálat. Érdekes és sokat mondó szó. A világ számára talán inkább szolgaságnak hangzik. De ez nem így van. Ebben a tettben sokkal több van, mint amit mi gondolnánk. Kisvárdán van egy kápolna, melyben egy gyönyörű Szűzanya szobor is van. Ehhez a kis kápolnához ebben az évben is ellátogattak a Máltai csoport tagjai, akik vendégül látták a Caritas csoport tagjait. Mindkét csoport tagjait segítőknek, de még inkább szolgálattevőknek nevezhetjük.

[ képek... ][ tovább... ]

Hálaadó zarándoklat a Szent László hegyi Mária kápolnához

2015. szeptember 12.

Kisboldogasszony ünnepén, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kisvárdai Csoportjának tagjai hálaadó zarándoklatra hívták a helyi Caritas csoport tagjait. Nagy Zsolt káplán atya vezetésével gyalogosan mentünk ki a Szent László hegyi Mária kápolnához, ahol virágokkal, égő gyertyákkal adtunk hálát Szűz Máriának.

[ képek... ][ tovább... ]

Szeretet szombat

2013. március 16.

"Ha igazak kiáltanak, az Úr meghallgatja, és minden bajukból kimenti őket. Közel van az Úr a megtört szívekhez, és megsegíti a sebedet, lelkeket. Sok baja van az igaznak, de valamennyiből kimenti az Úr. " Zsolt.34,18-20

[ képek... ][ tovább... ]

"Szent Erzsébet Asszony életéről, emlékezzünk sok jó tételéről.."

2010. november 17.

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász november 17-én hívott és várt bennünket Sárospatakra együtt emlékezni az emberszeretet eszményi példaképéről, Szent Erzsébetről szervezett lelki napra. A hívott szóra hallgatva, a kisvárdai karitász Linzenbold József esperes atya lelki vezetésével, két autóbusszal, imádságos lelkülettel érkezett a helyszínre.

Az egyházmegyei karitász lelki napját a Sárospataki Római Katolikus Egyházközség, Kecskés Attila plébános és a karitász önkéntesei készítették elő. A lelki program litániával kezdődött, melyet plébános atya vezetett Árpád-házi Szent Erzsébet ereklyéje előtt.

A litánia után Dr. Szabó Irén, az Árpád-házi Szent Erzsébet Történelmi Társaság elnökének szívet melengető szavait hallhattuk, aki az emberszeretet eszményi példaképének életútját mutatta be. A résztvevők értesülhettek a Szent Erzsébet Nővérei Rend sárospataki letelepedésének előkészületeiről is. Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója a katasztrófáktól sújtott térségekben végzett munkákról, annak eredményeiről beszélt. A gazdag lelki napot, Papp János apát, nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház plébánosa által bemutatott szentmise tette teljessé, akivel 14 pap imádkozott Isten kegyelméért, irgalmas és cselekvésre indító szeretetéért. A templomból kijövőket Szent Erzsébet kenyerével ajándékozták meg.

Mindannyian abban a hitben megerősödve tértünk haza, hogy a szegényben és betegben nem szociális problémát, hanem a kálváriáját járó Krisztust kell látni és felismerni, ezért a szívből nem elmélet fakad, hanem a segítő charitas gyönyörű lelkülete, amelynek XIII .századbeli fejedelemasszonya Szent Erzsébet.

Szívből köszönjük a szervezőknek, esperes atyának az együtt ünneplést, s kérjük, a jó Istent áldja meg azokat, akik a felebaráti szeretet munkájában tevékenykednek, hiszen: "Boldogok az irgalmasok, mert irgalmasságot nyernek!" Ámen.

[ képek... ]

Ugrás az oldal tetejére