Nagytemplom
Zenés Adventi Est

2019. december 7.

Népviselet, hímzett kötény, fejkendő… különleges öltözék. Népdal, ízes beszéd, vidám kurjantás… minálunk oly ismeretlen ez. Nyisztor Ilona volt a vendégünk kicsiny kórusával a székely eredetű moldvai faluból, Pusztinából 2019. december 7-én.

[ képek... ][ tovább... ]

Hála-út

2019. október 19.

Ennek a gondolatnak jegyében indultunk útnak -egy híján ötvenen- 2019. október 19-én Kisvárdáról. Papok, hitoktatók, egyháztanácstagok, csoportok vezetői, közösségek tagjai, kántorok, sekrestyések, kisegítők. Mi a közös bennünk? Mi köt össze bennünket? A kisvárdai római katolikus egyházközség szolgálata, jónéhány olyan emberrel a busz fedélzetén, akik évek, évtizedek óta segítők valamilyen formában.

[ képek... ][ tovább... ]

Apostoli nuncius templomunkban

2019. szeptember 25.

Michael August Blume SVD Magyarország apostoli nunciusa 2019. szeptember 25-én Kisvárdán tett látogatást a Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvodában.

[ képek... ][ tovább... ]

Szent Lászlós Énekkaros tábor

2019. augusztus 6-13.

Jópár évvel ezelőtt, amikor bekerültem a kisvárdai Szent László Kicsinyek Kórusába, nem gondoltam volna, hogy minden nyári szünet vége felé egy programdús énekkaros táborban vehetek részt.

[ képek... ][ tovább... ]

Egyházközségi Hittantábor

2019. június 24-29.

A Kisvárdai Római Katolikus Egyházközség hitoktatói, papjai és diákjai ismét összegyűltek Jézus nevében a hagyományos nyári, napközis jellegű hittantáborában 2019. június 24 és 29 között, amelyet a figyelmes szeretet és odafigyelés hatott át. Táborunknak a szépen felújított közösségi házunk adott otthont, melyben pillanatok alatt otthol érezte magát minden gyermek.

[ képek... ][ tovább... ]

ÚRNAPJA

2019. június 22.

„Fiatal pompájú gallyakat tördeltek le akkor útszéli oltárok díszéül, és halódó leheletük nyers és keserű zamata úszott a kis templomváros utcái, terei fölött. Illat, az erjedés szomorú mélysége és izgalmas jelentőségek; összetaposott virágtestek csípős és forró zamata kavargott a fulladt zsolozsmák gőzével, verítékes embertömegek sűrű páráival az átmelegült, napfényes porban. Mi a kolostorból indultunk sorral a nagytemplom felé. Lesütött szemű, fehér-fekete apácák lépdeltek itt-ott mellettünk, fáradhatatlan ajkkal suttogva örök imáikat...”

[ képek... ][ tovább... ]

Elsőáldozás

2019. június 16.

Kisvárda, 2019. június 16. vasárnap … Emma lányunk elsőáldozása, az első találkozása az Oltáriszentségben jelen lévő Jézussal ... egy életre szóló felejthetetlen élménye marad életünknek.

[ képek... ][ tovább... ]

Bérmálkozás

2019. június 10.

Egyházközségünkben harminchárman erősítették meg hitüket a bérmálás szentségével 2019. június 10-én a 10 órakor kezdődő ünnepi szentmise keretén belül. A szentséget Palánki Ferenc püspök atya szolgáltatta ki. Évről-évre sok-sok fiatallal készülök a bérmálkozásra, évről-évre izgulok értük, évről-évre velük örülök, évről –évre imádkozok értük...de ez az év mégis picit más volt , mint a többi. Hiszen most a 33 bérmálkozó között ott volt az én gyermekem is.

[ képek... ][ tovább... ]

Kérjétek az aratás Urát!

2019. május 12.

Nem is lehetett volna ennél szebb ünnepen, mint „hivatások vasárnapján” átadni a Kisvárdai Római Katolikusokért Alapítvány által megálmodott díjat, melyet minden évben olyan személy kap, aki hosszú évek alatt önzetlenül szolgálta az egyházközséget és a híveket.

[ képek... ][ tovább... ]

Egyházmegyei gyermeknap

2019. május 11.

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye legnépszerűbb programja a Nagykálló-Harangodon megrendezett Egyházmegyei gyermeknap. Az idén május 11-én indultunk útra Kisvárdáról 90 fiatallal, hogy belevessük magunkat a nap színes forgatagába.

[ képek... ][ tovább... ]

Közös ima a gyermeket váró édesanyákért, születendő kisbabákért

2019. május 8.

2019. május 8-án közös imádságra gyűltünk össze a Szent László hegyen épült Szűz Mária kiskápolnánál, hogy közösen imádkozzunk a gyermeket váró édesanyákért, születendő kisbabákért, unokájukat váró nagymamákért. Ezt a szép imádságos hagyományt 2011 óta hirdeti meg minden év májusában a kisvárdai római katolikus egyházközség a Máltai Szeretetszolgálattal karöltve.

[ képek... ][ tovább... ]

Városi ökumenikus keresztút

2019. április 16.

Évről évre nagyhét keddjén gyűlnek össze Kisvárda város történelmi egyházainak közösségei, hogy együtt zarándokoljanak, megemlékezve Jézus Krisztus értünk vállalt szenvedéséről. A hívek este fél ötkor gyülekeztek a római katolikus templomban, mely a keresztút első állomáshelye volt. A városi keresztút szorosan hozzátartozik a kisvárdaiak életéhez, hiszen több mint 10 éve járják végig kicsik és nagyok, fiatalok és öregek a város egy-egy nevezetes épületének stációs állomáshelyeit.

[ képek... ][ tovább... ]

Nagyböjti lelkigyakorlatos esték Kisvárdán

2019. április 12-14.

Kerekes László atya, a geszterédi római katolikus egyházközség plébánosa szeretettel köszöntette a kisvárdai híveket a nagyböjti lelkigyakorlat első estéjén. Szentbeszédét László atya egy rövid történettel kezdte: két favágó kiment az erdőbe fát vágni. Az egyik favágó megállás nélkül, szünet nélkül vágta, hasogatta a fát, miközben a másik favágó óránként megállt pihenni, letette fejszéjét. A nap végén összemérték, kinek mennyi fát sikerült kivágnia. Aki egész nap vágta a fát, elégedetlen volt, hiszen ő megállás nélkül dolgozott és mégis kevesebb fát tudott kivágni, mint társa, aki nagyon sok szünetet tartott a nap folyamán. Társa ekkor így szólt elégedetlen kollégájának: lehet, hogy te azt láttad, hogy én napközben megállok pihenni, de olyankor én nem csak pihenni álltam meg, hanem azért is, hogy a fejszémet megélezzem.

[ tovább... ]

Új útszéli keresztet állítottak Kisvárdán

2019. március 15.

Új útszéli keresztet állítottak Kisvárdán a Jéke és Pap felé vezető útkereszteződésben. Az elkészült alkotást 2019. március 15-én áldotta meg Linzenbold József kisvárdai római katolikus plébános.

[ képek... ][ tovább... ]

Kerületi szavalóverseny Kisvárdán

2019. január 26.

2019. 01. 26-án A Kisvárdai Római Katolikus Egyházközség adott otthont az Egyházmegyei Szavalóverseny Kisvárdai Esperes Kerületi elődöntőjének. Közösségi házunkban az esperesi kerület több településről érkeztek hittanos gyermekek-Ajak, Baktalórántháza, Kékcse, Kisvárda, Komoró és Újdombrád –hogy megmérettessenek az elődöntőben. A napot Linzenbold József esperes, plébános atya nyitotta meg, majd mintegy 60 tanuló szebbnél szebb szavalatában gyönyörködhettünk.

[ képek... ][ tovább... ]

Ugrás az oldal tetejére