Nem csak úton vagy, jó úton vagy!

 

Máriapócsi gyalogos zarándoklat

 

Egy autómárka reklámjából ismert mondattal indított útnak bennünket Linzenbold József plébános atya az idei Máriapócsra tartó gyalogos zarándoklatra. Nem csak úton vagyunk, jó úton vagyunk!

Mindannyian tudtuk hová indulunk, mi a célunk, s bár indulásunk előtt fél órával hatalmas, városunk több utcáját is elmosó, soha nem látott mennyiségű jégeső sújtott bennünket, mégis tudtuk, jó úton vagyunk, mindenek ellenére el kell indulnunk.

43 km, 43 elszánt és lelkes zarándok. Egyházközségünk két lelkipásztorával, József és Péter atyával,  közösségünk két minden évben aktív sofőrével, Sándorral és Péterrel elindult zarándoklatunk Kisvárdáról Máriapócsra, hogy másnap, 2023. július 30-án együtt ünnepelhessen a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye fennállásának 30 éves jubileumi búcsúi szentmiséjén.

Öröm volt megtapasztalni, hogy a már 14 éve együtt zarándokló kis mag – az alapító tagok –  kitartása magvetésnek bizonyult, jó földbe hullt, és bőséges termést hozott, hiszen évről évre bővül a kis közösség, minden évben újabb és újabb tagok, családok, házaspárok és fiatalok csatlakoznak a zarándokok csoportjába.

Az út során jó volt hallani, ahogy a tapasztaltabbak biztatják és erősítik, lelkesítik az újakat, ahogy régi vidám történeteket, és megélt nehézségeket osztanak meg velük.

Az éjszaka csendjében, mint megannyi szentjánosbogár világítottak lámpásaink, különleges fényt adva a menet élén lévő zarándokkeresztnek.

Nem csak úton vagyunk, jó úton vagyunk! A jó úton pedig jó állomáshelyek vannak! Köszönet minden egyházközségnek, ahol vendégül láttak bennünket: Anarcson, Nyírkarászon és Baktalórántházán. Hála és szeretet van a szívünkben!

Köszönet Garai Dávid Péternek, a Szent István Bazilika munkatársának, aki utunk során énekkel és imádsággal kísérte és lelkesítette közösségünket.

Nem csak úton vagy, jó úton vagy! Maradjunk továbbra is ezen az úton, egymás kezét fogva, segítve és támogatva egymást!

Kisvárda, 2023. július 29-30.

 

Koszta Mariann

sajtófelelős

 

_____________

Fotók:

zarándokok