KeresztelésGyermek keresztelés

Kedves Szülők!

Egyházközségünk nevében köszönjük, hogy elfogadják a gyermekeket és érdeklődnek a további teendők után.

“A szent keresztség az egész keresztény élet alapja, a Lélekben történő élet kapuja (vitae spiritualis ianua) és ajtó, amely utat nyit a többi szentség felé.” (KEK 1213)

Kérjük, hogy miután megszületett (újabb) gyermekük, mielőbb vegyék fel a kapcsolatot Plébániánk elérhetőségein keresztül valamelyik lelkipásztorral.

A gyermeket a szülő kérésére, személyes találkozás és előkészítő megbeszélés után részesítjük a keresztség szentségében.

A kereszteléshez adatlap letöltésére itt van lehetőség, amit már hozhat magával a Plébániára,vagy személyes találkozó alkalmával együtt kitöltjük.

Keresztelések a hónap utolsó vasárnapjain vannak -rendkívüli eseteket kivéve-  kisvárdai templomunkban, a filiákban pedig időpont-egyeztetések alapján.

Szívesen segítünk, keressenek bennünket!

Felnőtt keresztelés

Személyes jelentkezés útján történik.  Közös felnőtt előkészítő (katekumenátus) előzi meg, Személyes beszélgetések, szép közös élmények után, a keresztelési időpont megbeszélés szerint kerül kijelölésre.

A felkészítés nemcsak ismeretek elsajátítását jelenti, hanem bevezetést a krisztusi élet gyakorlatába is.

“Jobb későn mint soha,” – tartja a mondás. Ez itt is igaz. Kérjük a felnőtteket ne szégyelljék, hogy így jártak, nincsenek egyedül! Ez a lehetőség éppen az ilyen emberekért van .
Az első lépést tegyék meg, a többiben már tudunk segíteni..

A felnőttekkel Kisvárdán Linzenbold József plébános foglalkozik. Őt kell keresni.