Énekkar
Hangok találkozója

A Kisvárdai Énekkar Baktalórántházán

Minden énekkar életében, egy jelentős állomás, amikor megmutathatja a nagyközönségnek a benne rejlő értékeket és képességeket. Különösen is igaz ez, a közelmúltban alakult kisvárdai Sollers Vegyeskar esetében, akik március 13-án Baktalórántházán tettek eleget a felkérésnek, s képviselték, egyházközségünk zeneszerető közösségét. Nem voltunk restek és Szőcs Andor kántorunk vezetésével, útra is keltünk.

Hét kórus gyűlt egybe ezen a napon a református templomban, hogy a zene és az ének által hidat verjen az emberi szívek között. Találóan fogalmazott az egyik kórus vezetője: nem ki mit tud és nem versengés ez az alkalom, sokkal inkább a hangok találkozója, amelyek azután is ott rezegnek az emberi szívekben, hogy a dal elnémult.

Azt azért hozzátenném, hogy nem hoztunk szégyent az egyházközségünkre! Mértékadó és független vélemények szerint, vegyeskarunk volt az egyik legegységesebb hangzású csapat, ami azért nem kis örömmel töltheti el az abban résztvevők szívét.

A lélek és a fül táplálása után, fehér asztal mellett folytattuk a jó hangulatú együttlétet. Házigazdáink igazán kitettek magukért: bőséges és finom vendéglátásban volt részünk. Köszönet érte!

Gyorsan elrepült az idő, de azzal a tudattal jöhettünk haza, hogy valami megszületett a szívünkben, a hangok által, ami remélhetőleg most is ott rezeg a hétköznapokban.

Péter atya

 

 

 

Ugrás az oldal tetejére