Nagytemplom
Városi ökumenikus keresztút

2019. április 16.

Évről évre nagyhét keddjén gyűlnek össze Kisvárda város történelmi egyházainak közösségei, hogy együtt zarándokoljanak, megemlékezve Jézus Krisztus értünk vállalt szenvedéséről. A hívek este fél ötkor gyülekeztek a római katolikus templomban, mely a keresztút első állomáshelye volt. A városi keresztút szorosan hozzátartozik a kisvárdaiak életéhez, hiszen több mint 10 éve járják végig kicsik és nagyok, fiatalok és öregek a város egy-egy nevezetes épületének stációs állomáshelyeit.

[ képek... ][ tovább... ]

Nagyböjti lelkigyakorlatos esték Kisvárdán

2019. április 12-14.

Kerekes László atya, a geszterédi római katolikus egyházközség plébánosa szeretettel köszöntette a kisvárdai híveket a nagyböjti lelkigyakorlat első estéjén. Szentbeszédét László atya egy rövid történettel kezdte: két favágó kiment az erdőbe fát vágni. Az egyik favágó megállás nélkül, szünet nélkül vágta, hasogatta a fát, miközben a másik favágó óránként megállt pihenni, letette fejszéjét. A nap végén összemérték, kinek mennyi fát sikerült kivágnia. Aki egész nap vágta a fát, elégedetlen volt, hiszen ő megállás nélkül dolgozott és mégis kevesebb fát tudott kivágni, mint társa, aki nagyon sok szünetet tartott a nap folyamán. Társa ekkor így szólt elégedetlen kollégájának: lehet, hogy te azt láttad, hogy én napközben megállok pihenni, de olyankor én nem csak pihenni álltam meg, hanem azért is, hogy a fejszémet megélezzem.

[ tovább... ]

Új útszéli keresztet állítottak Kisvárdán

2019. március 15.

Új útszéli keresztet állítottak Kisvárdán a Jéke és Pap felé vezető útkereszteződésben. Az elkészült alkotást 2019. március 15-én áldotta meg Linzenbold József kisvárdai római katolikus plébános.

[ képek... ][ tovább... ]

Kerületi szavalóverseny Kisvárdán

2019. január 26.

2019. 01. 26-án A Kisvárdai Római Katolikus Egyházközség adott otthont az Egyházmegyei Szavalóverseny Kisvárdai Esperes Kerületi elődöntőjének. Közösségi házunkban az esperesi kerület több településről érkeztek hittanos gyermekek-Ajak, Baktalórántháza, Kékcse, Kisvárda, Komoró és Újdombrád –hogy megmérettessenek az elődöntőben. A napot Linzenbold József esperes, plébános atya nyitotta meg, majd mintegy 60 tanuló szebbnél szebb szavalatában gyönyörködhettünk.

[ képek... ][ tovább... ]

Ugrás az oldal tetejére