Nagytemplom
Egyházmegyei Gyermeknap

2018. május 12.

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye programjai között már hagyományként van jelen a Nagykálló-Harangod csöndet hirdető, tavas, erdős, ligetes dombjai között rendezett gyermeknap. A gazdag programokat kínáló nap az egyházmegye legkisebbjeinek találkozója. Kisvárdáról 80 lelkes fiatallal indultunk el ezen az igazán gyönyörű, napsütéses reggelen, hogy belevessük magunkat a gyermeknap fantasztikus árjába.

[ képek... ][ tovább... ]

Anyák napja

2018. május 6.

Az anyák napja világszerte megünnepelt nap, amelyen az anyaságról emlékezünk meg. A különböző országokban más és más napokon ünneplik, Magyarországon május első vasárnapján.

[ képek... ][ tovább... ]

Ima gyermekekért a szőlőhegyen

2018. május 2.

Élet. Egy olyan szó, amely szinte megmagyarázhatatlan, de valamilyen szinten megközelíthető. 2018. május 2-án, amikor ellátogattunk a szőlőhegyen lévő kicsi kápolnánkhoz, hogy kérjük Isten áldását és imádkozzunk azokért a kismamákért, szülőkért, nagyszülőkért, akik gyermekért, unokáért imádkoztak, nem tettünk mást, mint életért könyörögtünk. Nagyot mertünk kérni Istentől. Hiszen egy új élet egy új kapcsolat Istennel.

[ képek... ][ tovább... ]

Búzaszentelés

2018. április 25.

Az egyház április 25-én, Szent Márk napján vagy az ehhez legközelebbi vasárnapon tart ünnepi búzaszentelést. A hagyomány szerint a búzaszentelő körmenetet Liberius pápa rendelte el a IV. század közepén. Bár az áldás neve búzaszentelő, a vetés minden fajtáját, a fákat és szőlőket is megáldják ilyenkor; jó termésért és a természeti csapások elhárításáért imádkoznak.

[ képek... ][ tovább... ]

Hittanverseny

2018. április 19.

A kisvárdai Római Katolikus Egyházközség fiataljai negyedik alkalommal vettek részt Debrecenben a Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium által meghirdetett hittanversenyen. Egyházközségünk két iskolájából – a Szent László Katolikus Intézmény és a Várday Kata Református Iskola -44 gyermek nevezett.

[ képek... ][ tovább... ]

Ministráns találkozó

2018. április 7.

Egyházmegyénkben 2018. 04. 07-én a feltámadás ünnepéhez egészen közel rendezték meg a soron következő ministráns találkozót Nyíregyházán. Sok-sok településről érkeztek az Úr asztalának kis szolgái, természetesen egyházközségünkből is. Palánki Ferenc püspök atyával és papjaikkal együtt szentmisét ünneplő fiatalokat bátorította és megerősítette , hogy milyen fontos szolgálatot tesznek az egyházközségek életében.

[ képek... ][ tovább... ]

Húsvét vigília

2018. március 31.

Nincs fontosabb, nyilvánvalóbb, mégis megragadhatatlanabb esemény, mint Jézus föltámadása, Húsvét ünnepe, mely eget és földet átfogóan, mindnyájunk ünnepe. Ünnepel az egyház, ünnepel az egész emberiség, ünnepelünk mi is a Kisvárdai Római Katolikus Egyházközség, egységben, szeretetben, közösségben.

[ képek... ][ tovább... ]

Nagyszombat

2018. március 31.

Nagyszombat a gyász napja, Jézus most a sírban pihen. Egész nagyszombatot a szeretetteljes, csendes látogatás jellemzi. Templomunk nyitva áll a hívek előtt és lehetőséget biztosít arra, hogy picit elcsendesedjünk és imádkozzunk Krisztus sírjánál. Meghívtuk hittanos gyermekeinket is, hogy önként vállalva, kifejezve összetartozásunkat Krisztussal , vállaljunk részt a szentsír őrzésében.

[ képek... ][ tovább... ]

Városi ökumenikus keresztút

2018. március 27.

„Ne Őt, hanem Barabást!” (Jn. 18,40) – kiáltotta a tömeg. És Jézus némán hallgatta e döntő szavakat. Vállára vette a keresztet, a mi bűneink keresztjét és elindult utolsó útjára.

[ képek... ][ tovább... ]

Nagyböjti lelkigyakorlatos esték

2018. március 22-24.

„A mi hazánk a mennyben van, onnan várjuk Krisztust, a mi Urunkat!” – kezdte beszédét Tóth István atya, a Miskolc-Martinkertvárosi egyházközség plébánosa.
„Mi keresztények, akik Krisztus követésére vállalkoztunk a keresztség szentségében, tudjuk, hogy melyik kikötőbe tartunk. Az ókor embere evilági létét átmeneti szállásként tartotta számon. A mi életünknek a kikötője Krisztusban van! Nem az ember keresi Istent, hanem az Isten kinyilatkoztatja magát számunkra, az ember pedig válaszol Isten kinyilatkoztató szavaira.”

[ tovább... ]

Szeretetszombat

2018. március 24.

Ez a nap az idősekről és a betegekről szólt. Tiszteletünk magában foglalja elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket és annak kifejezését, hogy egyházközségünknek ők is hasznos tajgai, és mindnyájunknak nagy szükségünk van rájuk.

[ képek... ][ tovább... ]

Böjte Csaba a Kisvárdai Római Katolikus templomban

2018. március 4.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes nagyböjt 3. vasárnapján egyházközségünkbe látogatott, hogy híveinket nagyböjti gondolataival gazdagítsa, táplálja és erősítse.

[ képek... ][ tovább... ]

Kalandos és Kreatív lelkinap az élménypedagógia jegyében

2018. március 3.

Egyházközségünk fiataljai 2018. 03. 03-án ismét összegyűltek a gyönyörűen felújított közösségi házunkba egy imádságos mégis derűs délelőttre. A szokásosnál jóval hidegebb napon izgatottan készültünk mi hitoktatók hogy elvigyük a hittanosainkat egy fantasztikus álomutazásra.

[ képek... ][ tovább... ]

Ugrás az oldal tetejére