Közösségi ház
Hittanos tábor 5.nap

2017. június 30.

Pénteki táborzáró napunk délelőttjén "Indián Nyár" mottóval csapatjátékban vettünk részt. Bölényre vadásztunk, célba dobtunk, kódolt titkosírást fejtettünk meg, puzzle-ből képet raktunk ki. A feladatok elvégzése közben megtapasztaltuk az együttlét, a közös munka élményét, megismertük egy másik népcsoport kultúráját, szokásait, akiknek soraiban az Egyház által kanonizált szentéletűeket is találunk. Mindezen keresztül megsejtettük Isten minden nép felé irányuló szeretetét, az egyetemes testvériség érzését. Délután moziba mentünk, majd a csapatverseny eredményhirdetése és az útravaló ajándékok átadása után elbúcsúztunk egymástól.

[ képek... ][ tovább... ]

Hittanos tábor 4.nap

2017. június 30.

A kisvárdai napközis hittantábor negyedik napján délelőtt kézműveskedtünk. A tegnapi nap utózengéseként Noé bárkáját, pálmafát és akváriumot készítettünk a gyerekekkel. Ebben is megpróbáltuk felfedezni Isten teremtő szeretetét.

[ képek... ][ tovább... ]

Hittanos tábor 3.nap

2017. június 29.

Hittanos táborunk 3. napján elérkezett a várva-várt kirándulás ideje. Uticélunk a Sóstói Vadaspark volt, ami nemcsak hazánk, de Európa egyik legszebb, legnagyobb és legjobban felszerelt állatkertje. A célállomást a legkisebbek és legnagyobbak örömére vonattal közelítettük meg. Korán reggel 7 órakor gyülekeztünk a kisvárdai vasútállomáson és a vonatra felszállással kezdetét vette a mai napi kalandunk. Nemsokára meg is érkeztünk az állatkertbe és mivel az időjárás nagyon kegyes volt hozzánk, semmi sem zavarta meg kirándulásunkat.

[ képek... ][ tovább... ]

Hittanos tábor 2.nap

2017. június 28.

„Szeretettel a JóIstentől. Én mindenkit szeretek”. Egyházközségi hittan táborunk második napját egy furcsa eseménnyel indítottuk. Egy dobozkát találtunk reggel, tele édességgel, melyre ez a gyönyörű üzenet volt írva. A napunk kezdetén arra irányítottuk a gyermekek figyelmét, hogy mindenki nagyon fontos Isten számára, mindenkit egyformán szeret, mint ahogyan mi(táborvezetők) is.

[ képek... ][ tovább... ]

Hittanos tábor 1.nap

2017. június 27.

Egyszerűnek tűnő mondat, de mégis olyan figyelmet kíván minden embertől, amelyet embertársainkban nagyon jól fel tudunk fedezni! Ezzel a mondattal kezdtük el egyházközségünkben, a római katolikus közösségi házunkban táboros hetünk első napját, melyben 51 gyerek és számos segítő, hitoktatók, gimnazisták és ifjúsági hittanosok vesznek részt. Sok érdekes programmal, rengeteg együttléttel, játékok halmazával, s mindezt megszentelve imádsággal töltöttük első napunkat.

[ képek... ][ tovább... ]

Szalagbontás

2017. június 5.

Pünkösd hétfőjén nem mindennapi eseményre hívta a kisvárdai római katolikus egyházközség kedves vendégeit és a híveket. A 425 évvel ezelőtt felépített családi kúria, új köntösben, de az elődök nemes szándékát követve, tárta ki ajtaját a közösségek előtt, és ad lehetőséget a találkozásokra, a közös programok színvonalas szervezésére.

[ képek... ][ tovább... ]

A felújítás képei

2017. június 5.

A felújítás képei

[ képek... ]

Ugrás az oldal tetejére