Úrnapja
Úrnapja

2017. június 18.

Reggel, mikor megérkeztem a templomhoz izgatott, hófehér ruhás, ragyogó arcú gyermekek fogadtak, kezükben virágszirommal töltött kis kosárka. A mai szentmisén fontos feladat jut számukra: Ők kísérik az Oltáriszentséget, hiszen pünkösdvasárnap után két héttel tartjuk Úrnapját az Úr Szent Testének és Vérének ünnepét.

Az ünnepi szentmisét Linzenbold József esperes, plébános atya mutatta be, melyet követően kezdetét vette a körmenet, amikor is az Oltáriszentség „kilép”a templom falai közül, hogy a pap, a ministránsok és a hívek együtt tegyenek tanúságot a világ számára a köztünk élő Eucharisztikus Krisztusról. Egyházközségünk közösségei már korán reggel megkezdték az előkészületeket, hogy az ünnepi szentmisére a virágokkal, szőnyeggel, szentképpel díszített sátrak elkészüljenek. A virágsátrakban egy-egy oltárt állítottak, ahol egy rövid szertartás zajlik a körmenet során. Előkerültek a virágszirommal töltött kosárkák, hiszen hagyományaink szerint az idén elsőáldozott gyermekeink a kiskosárkájukból kikerülő virágszirmokkal egy gyönyörű szőnyeget képeznek a templomon kívül vonuló Oltáriszentség előtt. Krisztus Szent Testének és Vérének ünnepe az áldással és a himnuszokkal fejeződött be.

"Bizony, bizony, mondom nektek: Ha nem eszitek az Emberfia testét és nem isszátok a vérét, nem lesz élet bennetek. De aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van, s feltámasztom az utolsó napon. A testem ugyanis valóságos étel, s a vérem valóságos ital.” Jn 6,53-55

Votykuné Aradi Angéla
hittanár

[ képek... ]

Ugrás az oldal tetejére