Ifjúság
Több vagy, ha adsz Kisvárda Római Katolikus Egyházközség!

2018. október 11-14.

Az idén tizenegyedik alkalommal rendezték meg a 72 óra kompromisszum nélkül nevet viselő rendezvényt, melyhez idén ismét nagy örömmel csatlakozott Kisvárda, mintegy 100 diákja. Egyházközségünkben Mészáros Zsolt atya és a hitoktatók koordinálták és vezették ezt az összefogást, melyhez két Gimnázium csatlakozott: a Szent László Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium és a Várday Kata Reformázus Gimnázium. A katolikus, a református és az evangélikus egyház által szervezett országos önkéntes ifjúsági programban évről évre olyan közhasznú feladatokban vesznek részt a fiatalok, mint intézmények és játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, valamint kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek.

[ képek... ][ tovább... ]

A kisvárdai Római Katolikus Egyházközség egyházzenei tábora

2018. augusztus 30.

A tavalyi évad repertoárját bővítették a táborlakók a próbákon, ahol a rendszeres gyakorláson kívül lehetőségük nyílt tartalmas kikapcsolódásra is. A derűs, sok mosollyal teli együtt munkálkodás, valamint a szólamok fel-felcsendülő, majd egyre zengőbbé váló hangjai betöltötték a Közösségi Ház termeit.

[ tovább... ]

Egyházközségi Hittantábor

2018. június 25-30.

A Kisvárdai Római Katolikus Egyházközség hitoktatói, papjai és diákjai egymásra hangolódtak az idei év nyári napközis jellegű hittantáborában 2018. június 25 és 30 között,amelyet a figyelmes szeretet és odafigyelés hatott át. Táborunknak a szépen felújított közösségi házunk adott otthont, melyben pillanatok alatt otthol érezte magát minden gyermek.

[ képek... ][ tovább... ]

Egyházközségi hittantábor – 5. nap

2018. június 30.

Táborozásunk ötödik napján, délelőtt lovagi játékokon tehették próbára ügyességüket és tudásukat a gyerekek. A négy állomásból álló vetélkedőn zászlót és pajzsot terveztek, kagylókat halásztak, Szent László életével kapcsolatos kvíz kérdésekre válaszoltak és megvédték csapatukat az ellenfél katonáival szemben. A csapatok ügyesen részt vettek a feladatokban, s ezáltal megtapasztalták az együttlét, a közösség örömét. Ezután szabadtéri játékkal és kézműves foglalkozással folytatódott a nap. A délutáni mozielőadáson a táborozók átadhatták magukat a szórakozás önfeledt, vidám pillanatainak.

[ képek... ][ tovább... ]

Egyházközségi hittantábor – 4. nap

2018. június 28.

Hittanos táborunk 4. napján a délelőttünk vidáman kezdődött. Tízórai után ugyanis megérkezett hozzánk egy hatalmas légvár, ugrálóvár, csúszdával kombinálva. Kitörő lelkesedéssel és lendülettel vették birtokba a gyerekek, akikhez mi hitoktató nénik is boldogan csatlakoztunk.

[ képek... ][ tovább... ]

Egyházközségi hittantábor – 3. nap

2018. június 27.

Hittanos táborunk 3. napján Debrecenbe vettük az útirányt. Bár az időjárás kicsit szomorkás volt, mi annál nagyobb jókedvvel és derűvel indultunk útnak. A gyermeksereghez csatlakoztak egyházközségünk Orsolyita nővérei is. A népes társaság hamar meg is érkezett a Szent Anna Székesegyházba, ahol megismerkedhettünk a templom történetével és megcsodálhattuk annak páratlan szépségét. Majd közösen énekeltünk és imádkoztunk megköszönve a Jóistennek az együtt töltött gyönyörű perceket.

[ képek... ][ tovább... ]

Egyházközségi hittantábor – 2. nap

2018. június 26.

Táborunk második napján a víz kapta a főszerepet. A délelőtt folyamán igazi habpartyban lehetett részük a gyermekeknek. Önfeledett fürdőzés vette kezdetét, amikor a tűzoltók valóságosan elárasztották habbal a focipályát.

[ képek... ][ tovább... ]

Egyházközségi hittantábor – 1. nap

2018. június 26.

Táborunk első napja a népi játékok és hagyományok felelevenítésével, kipróbálásával kezdődött. Majd íjászbemutatót nézhettek végig a gyermekek és próbálhatták ki maguk is. Ezt követően átmentünk a Szent László Katolikus Iskola udvarára, ahol egy nagyon színvonalas drón bemutatót csodálhattak meg a gyermekek.

[ képek... ][ tovább... ]

Caritasz gyűjtés

2017. november 24-26.

Sokszor hallhattuk fiatalok és idősek szájából, a TESCO-ban járva: „Jó napot kívánok! Tartós élelmiszert gyűjtünk nélkülöző családok részére, karácsonyra!” A kisvárdai római katolikus egyházközség karitász csoportja és ifjúsági hittanosai nagy örömmel és annál nagyobb szeretettel szólították meg az üzletbe vásárolni menő embereket. Még ha az emberek egy része el is utasított minket, továbbra is vidáman, mosolyogva folytattuk a tartós élelmiszergyűjtést, hiszen nem csak adni, hanem kapni is jó dolog.

[ képek... ][ tovább... ]

Nagymarosi Ifjúsági Találkozó

2017. október 7.

2017. október 7-én rendezték meg ismét a Nagymarosi Ifjúsági Találkozót, amelyen a egyházközségünk ifjúsága is részt vett. Ottó atya vagyok a kisvárdai diakónus. Nekem jutott az a megtiszteltetés, hogy elkísérhettem egyházközségünk fiataljait az idén ősszel, pontosabban október 7.-én megrendezett nagymarosi ifjúsági találkozóra. Október 7.-én hűvös reggelre ébredtünk, mindössze csak plusz 1 fokot mutattak a hőmérők, de bennünk annál nagyobb volt a "láng", hogy e találkozón ott lehessünk.

[ képek... ][ tovább... ]

Egyházmegyei Gyermeknap

2017. május 13.

2017. május 13-án került megrendezésre a XII. egyházmegyei gyermeknap Harangodon. Mint minden évben, most is izgatottan készültünk egyházközségünkből a fiatalokkal, s az idén 80-an indultunk el a jókedvű kirándulásra. A reggel kicsit esősen, szomorkásan indult és mikor leszállva a buszról megtapasztaltuk a májusi eső által kialakult körülményeket, kicsit aggódva tekintettünk a nap hátralévő része felé.

[ képek... ][ tovább... ]

Ministráns találkozó

2017. április 22.

„Ti vagytok a föld sója” Krisztus katonái, a ministránsok megérdemelnek ilyen címeket. Valóban, hiszen az ő szolgálatuk nem elhanyagolható, nem helyettesíthető semmiféle más dologgal. Mi, akik részt vettünk az egyházmegyei ministráns találkozón, érezhettük, hogy mint ministránsok nem is vagyunk olyan kevesen. Jézus behívója ebbe a fajta katonaságba élő és erőben gazdag. De miért? Mert amikor a hitünkről beszélünk, akkor nemcsak tudom és akarom a jó győzelmét, hanem megjelölöm annak forrását. Istent! Ez a fajta szolgálat mindig meghatározó egy ember életében. Olyan sokan mondták már nekem: Balázs atya én is ministráltam ám, amikor fiatal legény voltam. S most 80 évesen még mindig érzem, hogy ez sok erőt ad az életemben.

[ képek... ][ tovább... ]